rockfesztivál

2019.07.11. 15:30

A zene bűvöletében

Rockfesztivállal elevenedik meg a Perecesi Szabadtéri Színpad szombaton.

Horváth Imre

A színpadon: a MINI Art-űr

Forrás: A zenekar fotója

Az Új Bányamécs Baráti Kör évek óta munkálkodik azon, hogy Perecesen életben tartsák, újraélesszék a bányászhagyományokat, erősítsék a városrész önazonosságát.

Programok a színpadon

Ennek keretében tették rendbe korábban az egykor sokkal szebb napokat látott, sőt Miskolc egyik legkedveltebb helyszíneként funkcionált Perecesi Szabadtéri Színpadot. S persze ennek keretében igyekeznek minél több programot szervezni a városrészben, és a szabadtéri színpadon is. Ezen törekvések mind találkoznak július 13-án délután, este, amikor is megtartják az I. Perecesi Rockfesztivált. A névben pedig az első kifejezetten jelzésértékű: hagyományt szeretnének teremteni ezzel a fesztivállal itt.

A tervek szerint a program 17 órakor startolna, és 22 óra magasságában vetnének véget a vigasságnak. Arról, hogy ez az öt óra a blues- és a rockzene bűvöletében és valóban vigasságként teljen négy zenekar gondoskodik: a Johnny Blues Brigád, az Excelsior, a MINI Art-űr, valamint Kiss Csaba és barátai. A Blues Brigád frontembere, Tamás Tamás, aki tíz évig Írországban élt, és szívta magába a zenét. Az estét záró Kiss Csaba és barátai a perecesiek számára jól ismert banda, ők helyiek, ezért is kerültek a zárózenekar „pozíciójába”. Szívesen vállalta a fellépést Miskolc egyik legismertebb bandája az Excelsior, Andervald Gyuriék pedig nagyjából az ősfelállással lépnek színpadra, olyannyira, hogy ott lesz például Bányai Kriszta is a mikrofon mögött. A jól ismert helyi zenészekből a közelmúltban alakult MINI Art-űrt nemrég be is mutattuk lapunkban, a zenekar fuvolás-frontembere, Völgyi Bécó a fesztivál kapcsán elmondta: nagy várakozással készül a négy banda, jó hangulatú egyeztetéseken vannak túl, mint egy baráti társaság, és mindenki ingyen vállalta a fellépést.

Szép helyen, jó időben

A színpad gyönyörű környezetben van, mögötte már az erdő, és ilyen típusú szabadtéri színpad – hasonló az egykori népkertihez – már nem sok van az országban sem. Az előzetes érdeklődés jelentős, az időpont ideális, ugyanis nem ütközik más nagy rendezvénnyel a városban, így már csak a jó időjárásban bíznak, hogy a rockfesztivál igazán jól sikerüljön, és a jövőben meghonosodjon a Perecesi Szabadtéri Színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában