Helyi kultúra

2019.05.21. 10:00

Illemtanverseny Tiszakesziben

Az intézmény hiánypótló célzattal versenyt hirdet általános iskolásoknak.

Erdélyi vendégek

Forrás: Az iskola fotója

A Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában már 8. alkalommal rendeztünk illemtanversenyt idén – tájékoztatott Miskolczy Józsefné igazgató. 2011-ben döntött úgy a nevelőtestület, hogy az intézmény hiánypótló célzattal illemtanversenyt hirdet általános iskolásoknak, az 5–8. osztályos korosztálynak.

Bővítették a kört

Először csak a környékbeli iskoláknak szervezték meg, majd tapasztalatgyűjtés után egyre tágították a meghívottak körét. Az évek során úgy alakult, hogy elsősorban református iskolák érdeklődtek a verseny iránt, ezért ma már a Tiszáninneni Református Egyházkerület területén működő református általános iskolák tanulói számára hirdetjük meg a versenyünket, illetve van két határon túli testvériskolánk – az egyik a szlovákiai Alistál magyar tanítási nyelvű, református alapiskolája, a másik az erdélyi Mezőpanit általános iskolája – ők szintén rendszeres résztvevői a versenyünknek – mondta el az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában