Iskolai verseny

2019.05.28. 10:00

Cseh Károly Emlékverseny

A rendezvénnyel ismét fejet hajtottak a költő öröksége előtt.

Hatodik alkalommal versenyeztek a diákok

Forrás: ÉM

Újra meghirdette a Cseh Károly Emlékversenyt Szikszó önkormányzata. Az Inkubátor Házban megrendezett versenyen a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai vettek részt.

A hatodik

Az idei verseny már a hatodik a sorban, amelyet Cseh Károly költő, műfordító tiszteletére szerveznek. Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt, számtalan személyes élmény köti a költőhöz, akivel egy időszakban együtt is dolgozott. Úgy véli, a vers szeretete az emberek életét jobbá tudja tenni. A zsűri elnökének újra Ötvös Éva színművészt, előadóművészt kérték fel. A zsűrizésben részt vett Cseh Károly özvegye, Csehné Bódi Etelka és Szikszó alpolgármestere, Takács Lászlóné, valamint Érsekcsanádi István nyugalmazott középiskolai magyartanár. A diákokat két kategóriában jutalmazták. Az első kategóriában a 7–8. osztályosok versenyeztek, míg a második kategóriában a gimnazisták mérték össze tehetségüket.

A díjazottak

I. kategóriában:

1. Zsolnai Luca

2. Tóth Panna

3. Kulcsár Dominik

Különdíjas: Sallai Eszter

II. kategória:

1. Tóth Zsombor

2. Kádas Dorottya

3. Lengyel Dorina

Különdíjas: Gunya Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában