Elkészült a kapukataszter

2024.05.16. 13:29

Minden kapualjba benéznek

Folyamatos, fokozott rendészeti ellenőrzés várható a belvárosban.

Badány Lajos, Szopkó Tibor és Bor Imre

Fotó: Pap Gyula

- A Miskolci Önkormányzati Rendészet kiemelten és folyamatosan ellenőrzi a belvárosban található kapualjakat és azok környékét - mondta el Badány Lajos alpolgármester a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A szabálysértések megelőzése során visszatartó erővel bír a közterületi jelenlét fokozása, ezért a rendészetnél elindult egy szervezetfejlesztési tevékenység, így ma már egyre több gyalogos járőrt tudunk szolgálatba állítani – hangsúlyozta. 

Átfogó intézkedés

- Az elmúlt években számos olyan fórumot tartottunk a belvárosi vendéglátósokkal, üzlettulajdonosokkal és szolgáltatókkal ahol konkrét problémákat igyekeztünk definiálni a megoldás érdekében – idézte fel Szopkó Tibor alpolgármester. Kifejezett kérése volt a vendéglátósoknak, hogy az idén a tavalyitól sűrűbb rendészeti jelenléttel támogassuk a munkájukat. Ennek érdekében többletforrást biztosítottunk a rendészetnek ahhoz, hogy folyamatosan járőrpárosok róják a belvárost. A terület meglehetősen régi problémája a kapualjak kérdése – hangsúlyozta. A zsellérközös, udvarutcás megoldások következtében oldalirányban is kinyílt a főutca. Az itt található kapualjak, átjárók, dufartok jobb sorsra érdemesek, ezért elindítottunk egy olyan programot két évvel ezelőtt a főépítészi kabinettel együttműködve, mely során készítettünk egy kapualjkatasztert. Ez alapján konkrét beavatkozási tervet tudtunk indítani melynek kivitelezése most indul, melyben kulcskérdés a közrend szempontjából a kapualjak helyzete – emelte ki az alpolgármester. 

A rendészet részéről Bor Imre elmondta: a közelmúltban végrehajtott átfogó ellenőrzés célja az volt, hogy rendbe tegyék a vendéglátóipari egységeket az idegenforgalmi szezon kezdete előtt. Az elburjánzott növényzet kiirtása kisebb-nagyobb csúszással mindenhol sikerült. A kapualjjal rendelkező vendéglátóipari egységek képviselőit kértük, hogy minden nyitásnál és zárásnál igyekezzenek az esetleges hulladékot összegyűjteni, hogy rend fogadja a vendégeket – sorolta a rendész. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában