Elkapott pillanat

2023.02.11. 15:30

Nem mindennapi: róka a tanteremben

A finnországi kiállításon ott van a „Tantermünk az erdő” címet viselő alkotás is.

ÉM

Bozsó Gyula a díjnyertes fotóval/ Fotó: Bujdos Tibor

Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője egyik fotóját is kiállították Finnországban, a Helsinki belvárosában található Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központban. Itt a Varázslatos Magyarország pályázatán részt vett fotósok munkáiból nyílt válogatás a napokban. A magyarországi szervezettől ajándékba kapott négy nagy tabló mellé 30 fotóból álló tárlatot állítottak össze a szervezők. 

Elkapott pillanat
Fotós: Bózsó Gyula

A kiállításon ott van a „Tantermünk az erdő” címet viselő alkotás is. Tantermünk az erdő, tanítónk a természet, ez a Varbó-Fónagyságon működő, Bagoly-vár erdészeti erdei Iskola jelmondata. Az erdei iskolában, éppen a szlogent ábrázoló molinó előtt sikerült Bózsó Gyulának lefotóznia egy fiatal rókát. A képet elnézve úgy tűnik, mintha az állat is érezte volna, hol kell pózolnia. 

Bozsó Gyula / Fotó: Bujdos Tibor

A kép bizonyítja, hogy az élet a legjobb rendező: itt a pillanat találta meg a fotóst, és nem a fotós a pillanatot. A természetfotózás egy eszköz, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg az érdeklődők a magyar erdők rendkívül gazdag és színes élővilágát. Az Északerdő Facebook-oldalán folyamatosan igyekszik a csodaszép erdei képek mellett olyan különleges egyedi pillanatokat is közzétenni, melyek segítségével egy kicsit mindenki betekinthet a társaság által kezelt erdők életébe és az ott folyó munkákba, fogalmazott Bózsó Gyula. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában