Köszöntő

2024.03.08. 07:30

Verses nőnappal ünnepeltek a Vakok- és Gyengénlátók

A rendezvényt Jacsó Pál és Kajati Bálint verses műsora és zongoraelőadás tette különlegessé. Barnóczki Gábor a Vakok és Gyengénlátók megyei egyesületének elnöke elmondta: ezek az alkalmak közelebb hozzák egymáshoz a tagokat, és volt már olyan rendezvényük, ahol szerelem szövődött a vakok között.

Édes Richárd

A nőket ünnepelték

Fotó: Ádám János

Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke elmondta: az Egyesület már évtizedek óta rendszeresen megtartja a hagyományos nőnapi rendezvényét, a hölgytagok tiszteletére. 

„Már-már hagyomány, hogy mindig van egy kis kulturális ajándék a nőnapi rendezvényeinken. Van, amikor meghívunk egy színészt, máskor zongoradarabokat hallgatunk látássérült zongorista előadásában. Ez a mai napon is így történt Siklós János közreműködésével. Idén egy kedves felajánlás érkezett: dr. Jacsó Pál és kollégája, Kajati Bálint verses délutánnal készültek a hölgyeknek és a többi vendégnek”-beszélt a rendezvényről Barnóczki Gábor. A saját tollból származó kortárs versek még jobban emelték az ünnep fényét. 

Közös éneklés is volt

A rendezvényre érkező nagyjából negyven vendég nagyon élvezte a zongoradarabokat, közös énekléssel zárult a nőnap. 

A nőnapi ünnepség végén valamennyi hölgyet megajándékozták egy cserepes virággal. A virágokat egy vállalkozás ajánlotta fel a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének. A nőnaphoz hasonló rendezvények arra is ragyogó alkalmat teremtenek, hogy jobban megismerjék egymást a vakok és gyengénlátók. Született már itt sok barátság, és megesett, hogy szerelmi kapcsolat szövődött a vakok- és gyengénlátók rendezvényein. 1999-ben egy farsangi bálon ismerkedett meg egymással az egyesület két tagja, és 2005-ben összeházasodtak, immár 19 éve. 

Imádják a kultúrát 

Barnóczki Gábor szerint mindig igazi közösségi a hangulat a nőnapi rendezvényeken. Az egyesület tagjai szeretnek a székházba jönni, mert a jól ismert útvonalon könnyen eljutnak ide, és régóta ismerik egymást. Kialakult egy összeszokott csapat, akik szinte minden rendezvényre eljönnek. Ők rendszeresen csatlakoznak egy természetjáró túrához, grillezéshez, komolyzenei koncerthez, vagy gyógyfürdős kiránduláshoz a megye bármelyik termálfürdős strandjára.
A gyengén látók a Miskolci Nemzeti Színház előadásait is nagyon szeretik. 

Az egyesületek immár 17 éve vásárol bérleteket az előadásokra, emellett gyakran elmennek komolyzenei koncertekre, és most is nagyon élvezték a verses előadást a nőnapon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában