Ültettek

2024.03.27. 13:38

Újra ligetes lesz a miskolci Reményi úti óvoda

Elkezdődött az udvarrendezés a régi, elöregedett fáktól megfosztott intézményben.

Boon.hu

Faültetés az óvodában

Fotó: olvasó

Néhány évvel ezelőtt veszélyessé váltak a fák, amik be voltak ültetve az óvoda udvarára. Egészen addig úgy ismerték az intézményt, hogy az nyári melegben hűs, árnyas volt. Szabó-Gajdos Edina, a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium óvoda tagintézményének az igazgatója elmondta, az elöregedett fenyőfák kivágásáról az erdészet döntött. 

Munkában a gyerekek
Fotó: olvasó

"Most meghirdettük a kivágott fák pótlását, amiben a szülők nagy segítségünkre voltak, ugyanis várakozáson felüli darabszámot kaptunk tőlük, az ültetéshez pedig munkaerőt is. A tavaszi szünet előtt a szülők, a gyerekek és a pedagógusok együtt dolgoztak az udvaron" – mondta. 

Szeretnek kertészkedni 

Hét felajánlott csemetét ültettek el, amik fajtájukat tekintve ámbra- és vörös juharfák. "Kiválasztásuknál fontos szempont volt, hogy ugyanolyan ligetes udvart alakítsunk ki, mint amilyet korábban birtokoltunk, valamint az is, hogy ne legyenek veszélyesek az utcán parkoló autókra nézve – mondta el az igazgató. – A fásítás folytatódik a tavaszi szünet után. Május 10. a madarak és fák napja, akkorra tervezzük az udvar további rendezését, mert a hagyományokhoz híven ilyenkor minden évben szoktunk szervezni egy virágültetést, amit a gyerekek a nagymamákkal kiviteleznek közösen. A négycsoportos óvodának két kertje van, az egyikben most sziklakertet alakítunk ki. A kicsiknek nagyon tetszik a kertészkedés, hiszen szinte mind városiak, akiknek nem mindennapi elfoglaltság ez a tevékenység."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában