boon.hu video

2024.03.16. 08:09

Miskolcon forgatta meg a világot a Nox - videóval

Látványból és zenéből is csúcsminőséget kaptak a miskolciak a nemzeti ünnep estéjén.

Boon.hu

A látvány és a zene is csúcsminőségű volt a Nox miskolci koncertjén

Fotó: F. Kaderják Csilla

A kicsiket és nagyokat megmozgató családi nap után a zenészeké lett a miskolci Szent István tér március 15-én késő délután. Előbb Ferenczi György és a Rackajam lépett a színpadra a country, a blues, funky, a hip-hop, a rock ’n’ roll és a magyar népzene fúzióját adva. Estére aztán - a Kocsonyafesztivált idézően - "egy szöget sem lehetett volna leejteni" a téren, amikor zenélésbe kezdett a Nox. 

A látvány és a zene is csúcsminőségű volt a Nox miskolci koncertjén
Fotó: F. Kaderják Csilla

Péter Szabó Szilvia énekhangja és a hagyományos magyar népzenét modern elemekkel ötvöző zene különleges hangulatot teremtett. 

A nagy visszatérés 

A Nox 2002-ben alakult, összesen nyolc albuma jelent meg. A Kijevben megrendezett 2005-ös Eurovíziós Dalfesztiválon ők képviselték Magyarországot a Forogj világ! című dalukkal. A formációnak - Péter Szabó Szilvia mellett - végig tagja volt  Nagy Tamás is, aki 2009 őszével búcsúzott a csapattól, hogy több időt szentelhessen családjának. Tizenhárom év szünet után - a rajongók legnagyobb örömére - az együttes 2022-ben egy teltházas Budapest Sportarénás koncerten tért vissza. Azóta rendszeresen koncerteznek. 

Élőben jelentkeztünk be a koncerttől

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában