Nagypéntek

2024.03.29. 08:00

Kitűnő program mára: Tojáskeresés a Baráthegyi Majorságban

Nyuszi- és bari simogató, tojásvadászat, tojásdíszítés, kecskeovi, és az igazi baráthegyi hangulat vár mindenkit nagypénteken.

Boon.hu

Kitűnő programoklal vár a Baráthegyi Majorság

Fotó: Vajda János

A Miskolcon fogyatékos és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szociális farmot működtető Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága nagypénteken nagyszerű programokkal várja a családokat egy kis húsvéti mulatságra. A Miskolcon, a Majorság utca 7. szám alatt található 5 hektáros majorság ezerszínű szépségét lehet felfedezni, és élvezni a harapnivalóan friss bükki levegőt.

A programot így ajánlja a majorság: 

- Nyuszi- és bari simogató: A tapsifülesek és bárányok pihe-puha bundája, rabul ejti az összes gyereket. A felelős állattartás jegyében idén húsvétkor se ajándékozzatok élő állatot, inkább gyertek hozzánk simogatni! 

- Kecskeovi: Óriási volt a szaporulat az elmúlt hetekben a baráthegyi kecskéknél. A sok-sok apróságot most ti is megnézhetitek. 

- Kiszebáb égetés: 11:00-kor eltemetjük a telet és együtt gyújtjuk meg a máglyán a kiszebábot. 

- Játszótér: Játszóterünk és népi játékaink csak rátok várnak. Próbáljátok ki ügyességeteket és bátorságotokat. 

- Tojásdíszítés: Készítsétek el saját magatok a locsolóknak szánt ajándékot. Kedvetekre díszíthettek majd tojásokat és haza is vihetitek. A programelemhez támogató jegy vásárlása szükséges, melynek ára 1000 forint.  

- Tojásvadászat: Gyűjtsétek össze az eldugott húsvéti tojásokat, amiket csokoládéra válthattok majd. A programelemhez támogatói jegy váltása szükséges, melynek ára 1000 forint. (A kosarat mi biztosítjuk a kereséshez, amit szintén hazavihettek majd.)  

- Állatsimogató: alpakák, birkák, kecskék, szamarak, lovak és pónik is arra várnak, hogy megsimogassátok őket. Lessetek be a malacokhoz is. 

- Lovaglás: Tündér lovunk fáradhatatlanul rója majd a köröket, már alig várja a hátára felpattanó gyerekeket. A lovagláshoz támogatói jegy váltása szükséges, melynek ára 1000 forint. Állatainknak is szüksége van a pihenésre és az ebédidőre, ezért 12:30-13:00 óra között szünetet tartunk, hogy aztán újult erővel rója a köröket Tündér. 

- Interaktív játszóvár: Bejárhatjátok a Diósgyőri vár kicsinyített mását, megismerkedhettek a régi vidéki élet használati eszközeivel, belecsöppenhettek a középkorba és akár még egy lovagi párbajban is részt vehettek. 

- Séta a majorságban: Az 5 hektáros terület arra vár, hogy felfedezzétek! Nézzétek meg az üvegházat, a szélkereket, a kerti tavat, a kemencét, barangoljátok be az egész területet! 

- Büfé: Ha megéheztetek, a büfében számtalan finomság vár Rátok! Természetesen most is lesz kávé és baráthegyi szörp. Ebédre pedig választhattok a rakott zöldség és a darás metélt (lekvárral) között. 

- Ajándékbolt: A Baráthegyi Kincsestár termékeit haza is vihetitek. Válogassatok a sajtok, szörpök, lekvárok, sült teák és kézműves ajándéktárgyak között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában