Tragédia

2024.03.02. 11:24

Halált okozott a hajnali lakástűz Halmajon

Szombat hajnalban kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezete Halmajon, a Széchenyi úton.

Tűz martalékává vált az épület Halmajon, egy férfi életét vesztette

Fotó: VÁ

Az encsi hivatásos tűzoltók három oldalról oltották el a lángokat. Az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak. Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni. Az épület hátsó részében ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot kivittek. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

 

Mint megtudtuk, 60 év körüli férfi vesztette életét, az okot még nem tudják, holtan találták meg. A hátsó részben laktak a rokonai, számukra az önkormányzat ígért segítséget.

 

A lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel. Célszerű lakásunkban füstérzékelőt használni és tűzoltókészüléket tartani.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában