Ünnep

2024.03.16. 15:41

Elismerések Putnok város jubileumán (fotókkal)

A legrangosabb kitüntetést, az Év embere díjat Demeterné Markovics Edina, a Klik tankerületi igazgatója kapta.

Marosréti Ervin

Diákok adtak műsort Putnokon

Fotó: ME

A március 15-i megemlékezés a római katolikus templomban szentmisével, a református templomban pedig istentisztelettel kezdődött Putnokon. Az ünneplő közösség ezután a Tompa Mihály Közösségi Házban gyűlt össze, itt tartották meg ugyanis a városi ünnepséget. A Himnusz hangjai után Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője méltatta 1848 hőseit, ezután pedig  Tamás Barnabás szólt a megjelentekhez. 

Tamás Barnabás beszélt a putnoki ünnepen
Fotó: ME

A gömöri város polgármestere felidézte a település múltját, mégpedig abból az alkalomból, hogy Putnok 35 évvel ezelőtt kapott városi rangot. A jubileum kapcsán pedig többen is elismerést vehettek át. 

A putnokiak szeretik a fejlődést. Évtizedek óta bizalmat szavaznak annak a polgármesternek és testületnek, amely értük dolgozik. A lakosság nem váltja úgy a vezetőit, mint más az alsóneműjét, hanem kitartanak azok mellett, akiket hosszú ideje támogatnak. Ez a záloga annak, hogy a városunk rengeteg területen előrelépett, modernizálódott az elmúlt évtizedekben. Az önkormányzat vagyona pedig a többszörösére nőtt. Ez nem feltétlenül a mi érdemünk, hanem a gömörieké, akik tudnak és a képesek is tenni az otthonukért.

Készül a fogadó 

A putnoki polgármester kiemelte: a város rendelkezik bölcsődével, két-két óvodával, általános és középiskolával, három művelődési házzal és két múzeummal. A sport területén rendelkeznek focisulival, stadionnal, sportcsarnokkal és uszodával is. Tamás Barnabás köszönetet mondott Riz Gábor országgyűlési képviselőnek azért, hogy a közel hétezres lélekszámmal rendelkező Putnok manapság minden olyan intézménnyel, amely az emberek mindennapjait meg tudja könnyíteni. 

- Reméljük, hogy rövidesen át tudjuk adni a Gömör Fogadót, amely több mint húsz szobával, ötven embert tud majd fogadni. Egy étterem résszel és egy kávézóval - folytatta Tamás Barnabás. - Ha így teszünk, akkor elmondhatjuk majd mindent megtettünk azért, hogy Putnok szép, élhető és fejlődő város legyen a Gömör kapujában. 

Riz Gábor, Demeterné Markovics Edina és Tamás Barnabás
Fotó:  ME

Putnok várossá nyilvánításának 35. évfordulójában többen is emlékplakettet vehettek át. A legrangosabb elismerést, az Év embere díjat pedig Demeterné Markovics Edina, a Klik tankerületi igazgatója kapta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában