Prevenció

2024.03.21. 13:43

A barátok jó megválasztásáról is beszélgetett a gyerekekkel a rendőrnő

Dr. Sáhó Anna r. hadnagy a borsodsziráki Bartók Béla Általános Iskolában tartott rendőrségi D.A.D.A. előadást.

Boon.hu

Forrás: BAZ VRFK

„Az előadáson bemutattam a D.A.D.A. programot: Mit jelent? Mi a program célja? Milyen témákat fogunk érinteni a tanévben? Majd ezek után az első téma a „barátválasztás” volt.

Megbeszéltük többek között, hogy mit jelent számukra a barátság, mi a különbség barát és a haver között, mi alapján választanak barátot maguknak, mit jelent az, hogy valaki jó barát, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, valamint azt, hogy mi jelentheti egy barátság végét. Megvitattuk továbbá, hogy mi történhet, ha netalántán rossz társaságba keveredünk?

A diákokkal kitértünk az emberi kapcsolatok erejére is, hogy milyen fontos jelentőséggel bír, ha egy nehéz élethelyzetben van valaki, akire számíthatunk a családon túl is.

Az előadás végén tájékoztattam a diákokat a 112-es segélyhívó jogszerű használatáról, illetve arról, hogy annak jogszerűtlen használata/ hívása milyen következményeket vonhat maga után” – számolt be róla a rendőrség közösségi oldalán az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa.

Terítéken a kiberbűnözés is

A szakember a program végén tájékoztatta a diákokat kiberpajzs.hu oldalról is, ahol az úgynevezett kiber-bűncselekmények visszaszorításához kaphatnak hasznos tanácsokat.

Forrás: BAZ VRFK

A DADA készség- és képességfejlesztő, helyes önértékelésre nevelő, önbecsülést építő program. Célja, hogy a gyermekek mindenkor felismerjék a veszélyhelyzeteket, meg tudják különböztetni a pozitív és negatív befolyásolást. Ki tudják számítani döntéseik és cselekedeteik következményét, eredményét. Képesek legyenek ellenállni még a kortársaiktól érkező csábításnak és kínálásnak is, konfliktusaikat úgy oldják meg, hogy abból kikerülve ne érezzék vesztesnek magukat. A programsorozatban általános iskolás tanulók vesznek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában