Elismerés

2024.02.27. 11:00

Virágkorát éli Encs: virágos különdíjat kapott a város

Régi tradíció, hogy Encs szerepel a Virágos Magyarország versenyén. A jubileumi versenyen különleges elismeréssel gyarapodott a város. A Madárbarát tanösvénynek és az ökológiai szemléletnek köszönhetően Encs Biodiverzitás különdíjat nyert-tudtunk meg február elején Encs Város Önkormányzatának Facebook-oldaláról.

Boon.hu

Forrás: Facebook/Encs Város Önkormányzata

Idén harmincadik alkalommal rendeztek Virágos Magyarország versenyt. Encs már hosszú évek óta a sorozat résztvevője.

A virágos verseny 1994 óta óriási érdeklődésre tart számot, a versenyző városok száma évről évre nő. Idén tetőzött a résztvevők száma, mivel minden korábbinál több pályázatot nyújtottak be a magyar települések.

Encsnek egy rendkívül éles versenyben sikerült Biodiverzitás különdíjat nyernie. A siker annak köszönhető, hogy a város „kiemelt figyelmet fordít az ökologikus szemlélet elterjesztésére, a környezeti nevelés fontosságára. A Madárbarát tanösvény több mint 100 odúval, méhlegelővel, játszótérrel felszerelt.” - írja Encs Város Önkormányzatának Facebook-oldala.

A díjat Mikola Gergely polgármester vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában