Fejlődés

2024.02.16. 20:01

Elegáns épületként született újjá a tokaji ház

Több mint 600 millió forint európai uniós forrásból valósult meg a városi szolgáltatóközpont fejlesztése Tokajban.

Édes Richárd

Rudolf Mihály, Tokaj főépítésze, Koncz Zsófia, Posta György és Kóródi Balázs, a Zemplénkő Kft. projektvezetője, kivitelező adták át a megújult épületet Tokajban

Fotó: Ádám János

A megújult épületet Tokaj polgármestere, Posta György és dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője adta át Tokajban.

A városi barnamezős területek megújulására irányuló pályázat során új irodákat alakítottak ki a városüzemeltető szervezet és a családsegítő szolgálat számára a régi mezőgazdasági épületből. A szolgáltatási központ fejlesztése a vállalkozások és a lakosság számára egyaránt színvonalas helyszínt jelent. Rendezvények helyszíneként is kibérelhetik a vállalatok, másrészt az új díszterem házasságkötő teremként is funkcionál majd a jövőben. A városi szolgáltatóközpont újjászületésével műemlékvédelmi környezetben, 1244 négyzetméter területen akadálymentes, lifttel felszerelt inkubátorházat építettek. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében jött létre.

Egy igazi mérföldkő 

Posta György szerint a beruházás egy igazi mérföldkő Tokaj történetében. A házasságkötő teremként működő díszterem pedig egyre több párt ösztönözhet arra, hogy ilyen illusztris környezetben mondhatják ki a boldogító igent. Dr. Koncz Zsófia elmondta: Tokaj városa hosszú évszázadok óta jó hírét viszi a magyar kultúrának, a történelmi értékeknek. A városi szolgáltatóközpont része egy hosszú távú innovációs tervnek és annak a kezdeményezésnek, hogy Tokaj sétálóutcája egyike legyen a legszebb magyar sétálóutcáknak. Az új épület a turisztikai érdeklődés, az egész térségben eltöltött vendégéjszakák számának növekedéséhez is hozzájárulhat a jövőben.  

A városi szolgáltatóközpont számos új irodával és egy hatalmas, modern közösségi térrel bővült.  

A díszterem elegáns, történelmi atmoszférájú környezetét klasszicista stílusú oszlopok és korszerű, 21. századi csillárok emelik. A házasságkötési ceremóniák helyszínéül szolgáló terem egyszerre tükrözi Tokaj történelmi és kulturális örökségét, illetve a modernebb építészeti hatások jelenlétét. Az egykor istállóként működő díszterem újjászületett formában vonzza majd a tekintetet. A friss beruházás a jövőben erősíti a térség közösségi funkcióit, elősegíti a gazdaság fejlődését, egyúttal a foglalkoztatás bővüléséhez is hozzájárulhat, számos gazdaságélénkítő hatása lehet Tokajban és a térségben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában