Végre!

2024.02.14. 12:28

Újranyitották a postahivatalt Vámosújfalun

A postahivatalt közös konstrukcióban, a költségek megosztásával működteti a Magyar Posta és az önkormányzat.

Bódisz Attila

Dr. Hörcsik Richárd és Jadlóczki Lajos ki is próbálták a postát

Fotó: BSZA

Átadták az új, partneri rendszerben működtetett postahivatalt Vámosújfalun. Jadlóczki Lajos polgármester az átadási ünnepségen elmondta: a helyi postát sok száz hasonló létesítménnyel együtt az országban 2022 őszén ideiglenesen, majd 2023-ban véglegesen bezárta a Magyar Posta a háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellensúlyozására hozott költségcsökkentési programja keretében. A polgármester rendkívül szomorú pillanatnak nevezte, amikor a bezáráskor az utolsó postaautó elhagyta a települést. 

Szalagátvágás
Fotó: BSZA

Az önkormányzat azonban úgy gondolta, hogy a település népességmegtartó erejének megőrzése érdekében a helyi bölcsőde, óvoda, iskola biztosítása mellett elérhetőeknek kell lenniük a különböző szolgáltatásoknak is, köztük a postának – tette hozzá. Kiemelte azt is: dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő közvetítésével sikerült bekerülniük a Postapartner programba. A postahivatalt a régi helyén, vagyis a polgármesteri hivatal részeként nyitották újra, a helyiségeket a leállás ideje alatt teljesen felújították – közölte. A postahivatalt közös konstrukcióban, a költségek megosztásával működteti a Magyar Posta és az önkormányzat, hétköznapokon reggel 8 és dél között van nyitva.

Megtalálták a megoldást 

Dr. Hörcsik Richárd beszédében kifejtette: az idők folyamán a postahivatalok feladatai átalakultak, hiszen nagyon sok szolgáltatás visszaszorult, másokkal pedig bővült a kínálati paletta. A Magyar Posta ott mutat szándékot a bezárt helyek újranyitására, ahol helyi igény és szándék van a működtetésre – tette hozzá. A honatya kiemelte: 

a vámosújfaluiak kinyilvánították szándékukat az újranyitásra és a tárgyalások során sikerült megtalálni azt az optimális megoltást, amely mindkét fél számára vállalható volt. Aláhúzta: a térségben több postahivatal is ugyanerre a sorsra jutott, de mindenhol megfelelően tudja a Magyar Posta biztosítani a szolgáltatásokat. Ám arra is több példa van, hogy akár önkormányzati, akár vállalkozói részvétellel újranyitották a kispostákat 

– emlékeztetett rá dr. Hörcsik Richárd. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában