boon.hu video

2024.02.03. 20:26

Négy miskolci iskola csapata lett kiváló robotépítő - fotók, videó!

Robotépítő és programozó versenyen sajátították el az iskolások a jövő technológiáinak alapjait Miskolcon. Idén is a Bosch szervezte meg a nemzetközi First Lego League észak-magyarországi döntőjét.

Boon.hu

Munkában

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolcon rendezték meg a First Lego League robotépítő és programozó verseny regionális döntőjét. A február 3-i megmérettetésen a 9–16 éves fiatalokból álló csapatok különféle feladatokat végző robotokat építettek és programoztak, valamint egy őket is érintő kihívásra dolgoztak ki innovatív megoldást. 

Valós kihívások

A több mint száz országban megrendezett nemzetközi versenyen évente ötszázezer fiatal vesz részt az óvodásoktól a középiskolásokig. A korosztályokban világszerte ugyanazokat a feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek, idén a természettudományok művészetben betöltött szerepét helyezték fókuszba. 

Az észak-magyarországi regionális döntőn 16 iskola képviseletében 16 csapatban 113 versenyző indult. A First Lego League verseny résztvevői nemcsak a robotok működésének és programozásának alapjait sajátíthatták el, hanem más készségekben, például az együttműködésben és a kommunikációban is fejlődhettek. Játékos formában oldhattak meg valós kihívásokat, szabadon kísérletezhettek, úgy, hogy közben kreativitásukat és kritikus gondolkodásukat is fejlesztik. A vetélkedőn ráadásul nemcsak a feladatok teljesítését, hanem a csapatmunka minőségét és a jó szándékot is díjazta a zsűri.

Támogatják a tehetségeket

 „A fiatalok innovatívak és tehetségesek, rendkívül nyitottak a jövő megoldásaira. A Boschnál természetesnek tartjuk, hogy támogassuk az iskolás korosztály kibontakozását, segítsünk nekik olyan készségek elsajátításában, amelyekkel felnőttként a jövő technológiáinak aktív alakítói lehetnek. Mindig megtérül az utánpótlás képzése” – mondta Fükő László, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója.  

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Ők jutottak tovább

A szombati versenyről a Navigátor (Észak-Magyarországi Informatikai Management Nonprofit Kft.), az S-Team (Földes Ferenc Gimnázium), a Szentimre (Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda), valamint szabadkártyával a Kandó (Kandó Kálmán Informatikai Technikum) csapata jutott be a magyarországi döntőbe, amelyet február végén rendeznek Szigetszentmiklóson. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában