boon.hu video

2024.02.09. 18:30

Miskolci kötődésű zenekar A DAL 2024 élő showjában

„Kezeket fel!” című szerzeményével jutott be a legjobb negyven közé a miskolci kötődésű Jazztelen zenekar.

Galambos Eszter

Forrás: Facebook/Jazztelen

Kialakult a „Dal 2024” című műsor negyvenes mezőnye. 

A Jazztelen „Itthon otthon” című harmadik albumán hallható „Kezeket fel!” című szerzemény bekerült a legjobbak közé. A dalról elmondható, hogy az album aduásza és egy nettó fesztiválhimnusz. A zenekar harmadik albumának stílusára jellemző, hogy populáris és vidám oldaláról közelítik meg a blues-rock műfaját.

A zenekar 2013-as megalakulás óta eltelt 10 évben igazán szép és eseménydús utat járt be. A 2017-es „A végtelenbe és még tovább”, valamint a 2019-es „Rocksztárok bűne” után a 2023-ban megjelent „Itthon otthon” album sokkal bensőségesebbre sikerült, jó pár személyesebb hangvételű dal hallható a lemezen.

A lemez előmunkálatai még Géczy Viktor gitáros távozása előtt kezdődtek, aki három dalban szerzőként és gitárosként is szerepel, Bűdi László érkezése pedig frissességet és új erőt hozott a zenekarba.

Szombaton startol

2024. február 10-től négy szombat este a válogatókban tízesével mutatkozhatnak be a produkciók. A tét az elődöntőbe kerülés, amelyben a versenydalok crossover feldolgozásban hangoznak el. A dalválasztó első adásában pop, rock, lírai, folk és elektronikus zenék versenyeznek.

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2024” cím mellett egy teljes lemez elkészítésére nyer lehetőséget – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat – a nemzetközi Hansa Studios-ban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában