Többfordulós tárgyalássorozat

2024.02.02. 15:02

Minden szakszervezet aláírta az MVK bérmegállapodását

A megállapodás értelmében 2024. március 1-től 15 százalékos béremelést garantálnak valamennyi munkavállalónak, jelentette be Veres Pál polgármester.

Villamosmegállóban

Fotó: Ádám János

Többfordulós tárgyalássorozat után megszületett az egyezség, létrejött a bérmegállapodás az MVK szakszervezetekkel. A megállapodás értelmében 2024. március 1-től 15 százalékos béremelést garantálnak valamennyi munkavállalónak, és további 3 százalékos differenciált béremelést kaphatnak a közlekedési vállalat dolgozói, ezt mindhárom szakszervezet – a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet és a Miskolci Autóbusz és Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége - elfogadta.

Döntés született a bérfejlesztés mellett a cafetéria keret emeléséről is, ennek éves összege a jelenlegi bruttó 350 ezer forint helyett bruttó 400 ezer forint lett, ezt január 1-ig visszamenőleg kapják meg a munkavállalók. Egyezség született a sávos bértábla további munkakörökre történő kiterjesztéséről, illetve számos jutalék, ösztönző és pótlék mértékének emelését fogadták el a tárgyaló felek.

A városvezetés, a vállalat valamint az érdekképviseletek közös erőfeszítéseinek köszönhetően a munkavállalók a lehetőségekhez mérten a legkedvezőbb ajánlatot kapták. A városvezetés üdvözli a megállapodást, amely valódi jövedelemnövekedést és kiszámíthatóságot biztosít a közlekedési vállalat alkalmazottainak" – olvasható a városháza sajtóosztálya közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában