boon.hu video

2024.02.10. 15:45

Hosszú idő után először szerveztek disznótoros napot Felsőzsolcán, jó ötlet volt - Fotók, videó

Csodálatos napsütés és finom ételek várták szombaton a Felsőzsolca Város Önkormányzata által szervezett I. Felsőzsolcai Toros Napra érkezőket. Igazi kulináris élvezetben lehetett része annak aki megkóstolta a finomságokat, a jó hangulatról változatos programokon gondoskodtak a szervezők.

Galambos Eszter

Finomságok várták a helyieket és a Felsőzsolcára látogatókat

Fotó: Ádám János

Szarka Tamás polgármester a rendezvény főszervezője kérdésünkre elmondta, hogy Felsőzsolcán korábban nagy hagyománya volt a disznóvágásnak. Ez sajnos az utóbbi időben visszaszorult, és ezért úgy döntöttek hogy egy népi gasztronómiai eseményen felelevenítik ezt a szokást.

A toros napon lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők megnézhessék a húsfeldolgozás folyamatát, Reggel hét órakor megnyitották a kapukat, minden csapatnak az önkormányzattól kapott sertéseket kellett feldolgoznia A nevezők eldönthették, hogy mit fognak készíteni, ennek megfelelően van, aki hurkát töltött, hagymás vért készített, valaki a levest vállalta. A paletta nagyon széles volt, minden, ami egy disznótoros alkalmával hagyományos ételnek számít, jelen volt a rendezvényen.

Felsőzsolcai civil szervezetek sütöttek, főztek a a programon, akik nagy örömmel fogadták a felkérést. Jelen volt az Együtt Egymásért „Péntek 17” Egyesület, az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület, a Felsőzsolcai Családokért Alapítvány, a Zsolca Kulturális Egyesület, a Zsolca Táncegyüttes, valamint a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda alapítványai. A Rozmaring Népdalkör igazi házi finomságokkal, süteményekkel készült a rendezvényre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában