Anno

2024.02.10. 13:30

Hívták a vendégeket a Junóba, pedig pont a vendég hiányzott a legkevésbé

Miről írt 50 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1974. február 10-én egy különös hirdetés hátterében a valóságot is megmutatta.

Boon.hu

A szomorú valóság napjainkból – hosszú évek óta üresen áll a Juno szálló.

Fotó: MW

Mi lesz veled, Juno? Ezt a címet adta alapos írásának Paulovits Ágoston az ötven évvel ezelőtti lapszámban. Idézte a Hungarhotels több nyelven megjelent kiadványából a hirdetést: "Miskolc, Juno Szálló. A korszerű szálloda a Hungarhotels legfiatalabb, 1974-ben elkészült háza. Miskolc-Tapolca egyik legszebb helyén épült, a melegvízű strandra közvetlen lejárással. 130 kétágyas, fürdőszobás szobával rendelkezik. Észak-Magyarország egyik legjobb szállodája, a vendégek kényelmét presszó-bár, snack-terasz, drinkbár, parkoló és garázs szolgálja." 

Az ajánló szépséghibája, hogy a szálloda ekkor még meg sem nyithatott. Előző év nyarán már lehetett volna sejteni, hogy nem lesz átadás a határidőre, mert 45 pontban foglalták össze az ekkor készült jegyzőkönyvben, hogy mi minden teendő lenne még. Nem merülnénk el a részletek ismertetésében, hogy ki mindenki és miben hibázott. A lényeg: esély sem mutatkozott, hogy az 1974. augusztusi határidőre elkészüljenek az építők. Ilyenek ígértek a megszólalók: "mihamarabb", "a biztonságos negyedik negyedévben" lehet kész a Juno.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában