boon.hu video

2024.02.01. 19:00

A kiváló „bartókosok” léptek fel kétszer is a Zenepalotában (fotókkal, videóval)

Ismét a zene és a tánc volt a főszereplő a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium rendezvényein, ahol a legkiválóbban teljesítő tanulók két alkalommal is bemutatkozhattak a zenét értő és kedvelő hallgatóságnak.

Boon.hu

Kétszer is megmutathatták tehetségüket

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium február 1-én csütörtökön kétszer is, 11 és 17 órától rendezte meg a „Legjobb vizsgázók koncertjét". Ezen alkalmakkor a félévi vizsgák során legjobbra értékelt növendékek kaptak lehetőséget, hogy nagyközönség előtt bemutathassák tudásukat. Az iskola mindkét művészeti ágából szerepeltek diákok, akik a tánc- és zene területén jeleskedtek. A kortárs-moderntánc szakosok mellett a néptáncosok is felléptek, és természetesen a zeneművészeti ág minden műfajából színpadra léphettek a „legjobbak". A közönség hallhatott a fuvola, trombita, harsona, gitár, ütős, zongora szóló művek mellett népzenei- és jazz formációkat is.

Erre az alkalomra az intézmény már hagyományosan meghívta a Földes Ferenc Gimnáziumot és a Fráter György György Gimnáziumot, és idén első alkalommal a Fazekas általános iskolát is. Ők boldogan elfogadták a meghívást, hogy a Zenepalota impozáns épületében megnézhessék, meghallgathassák a legjobbak koncertjét, beépítve pályaorientációs tevékenységükbe. A délelőtti előadáson összesen 140 „külsős" diák és természetesen a házigazdák vettek részt, ami telt házat jelentett. A délutáni előadás nyilvános volt, amely minden zene és tánc iránt érdeklődő vendégnek szólt. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában