Miskolc

2024.01.13. 20:00

A vevők csak ténferegnek a Zsarnai piacon (fotókkal)

Megoszlanak a vélemények a miskolci Zsarnai piac jelenlegi állapotáról.

Ujlaki Attila

Szombat délelőtt a Zsarnai piacon

Tavaly ilyentájban lincshangulat alakult ki a miskolci Zsarnai piac átalakítása miatt, mára azonban valamelyest lenyugodtak a kedélyek, de most is vannak olyanok, akik szerint a helyzet egyre rosszabb. Előző év januárjában jelentették be, hogy a piac elosztása megváltozik és a helypénz is drágul, aminek több kereskedő nem örült akkor. 

Van, aki így is kedvezőnek tartja 

Egy kereskedővel beszélt portálunk munkatársa, aki szerint a Zsarnai piacon nem olyan rossz a helyzet, ahogy többen lefestik. 

„Rengeteg vásárba járok az országban, többek között Jászapátiba, Vácra, Dabasra és Turára, amelyek nagy rezsivel járnak nekem” – nyilatkozta a boon.hu-nak. Kiemelete: Jászapátiban 50-60 ezer forintba kerül egy nap árusítás. 

„Az ónodi vásár egy nagyon jó példa a kereskedőknek, hiszen nagyon közel van számukra és nem is drága a helypénz” – mondta. Ő ott 15 méter helyért 75 ezer forintot fizet ki félévvel előre hat alkalomra. „Ha ott mind a hat alkalmam elmossa az eső, akkor elbuktam a befizetett összeget” – mutatott rá.

Szerinte a helyi kereskedők lázadtak a Zsarnai tavalyi átalakítása miatt, akik szinte „ingyen” jártak be a piacra kereskedni. 

Pár száz forintokat kellett fizetni több méteres helyekért, ami szerintem nagyon kedvező volt az ország viszonylatához képest

– hangsúlyozta. 

Arra is kitért, hogy valóban magas volt az emelés a korábbi kedvező helypénzekhez képest. 

A pocsolyák kikerülhetőek 

A kereskedő a pár hete megjelent fotókra is reagált, amelyek portálunkon is megjelentek.

Pár hete egy kereskedő osztotta meg azokat a fotókat a piacról, ami nem a teljes valóságot tükrözte a meglátásom szerint, mert Budapesten egy elitebb piacon is előfordulnak ilyen esetek esős időben

– mondta. 

Azt is elmondta, hogy a piacnak csak foltjain van álló víz, át lehetett volna pakolni abban a helyzetben. „Helyezkedni a piacon nagyon könnyű, így ki lehet kerülni az esetleges pocsolyákat is” – zárta. 

Van, aki szerint a helyzet egyre rosszabb 

Egy másik kereskedő viszont azt mondta portálunknak, hogy a helyzet egy év alatt sem változott, sőt rosszabb lett az átalakítások után.

 „Az eső után a pocsolyák megmaradnak, ugyan próbálták töltögetni őket, de a víz ugyanúgy lefolyik, főleg a szociális részleg felé” – mutatott rá. 

Arról is beszélt, hogy annyi engedményt tettek a kereskedőknek, hogy bepakolhattak a betonasztalra az ilyen időjárási viszonyokban. „Az átalakítások során fedtek le újabb részeket, de ezek drágábbak is lettek és állítólag folytatni szeretnék a piac lefedését, ami újabb kereskedőknek jelenthet majd többlet kiadást” – mondta. 

Arról is beszélt, hogy átalakították a piac szerkezetét. 

Lett nagyon sok út, így nagyon sok az összevisszaság és a vevők is csak ténferegnek és szerintem a forgalom jelentősen visszaesett

– hangsúlyozta. Azt is aláhúzta: ilyen rossz évet még nem zárt, mint a tavalyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában