Miskolc

2024.01.25. 13:41

Nemzetközi elismerést kapott a MiReHu Kft.

A borsodi kft. az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása címet szerezte meg.

Boon.hu

A MiReHu díja

Fotó: Miskolc PH

Az a megtiszteltetés érte a MiReHu-t, hogy 2023 végén megkapta az első nemzetközi elismerését: az Egyesült Királyság egyik kiemelkedő online magazinja, a Build a tavaly első alkalommal megrendezett Környezeti Fenntarthatósági díj versenyzői közé választotta, és az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása díjjal jutalmazta. 

Erről osztott meg közleményt a miskolci városháza, emlékeztetve: a MiReHu Nonprofit Kft. már több mint tíz éve képvisel meghatározó szerepet a vármegye hulladékgazdálkodásában. Magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A társaság rendkívül elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság mellett. 2019-ben kezdte szemléletformáló programját, melynek célja, hogy segítsen és ösztönözzön a hulladéktudatosabb, fenntarthatóbb életmód elsajátítására. 

Márkává fejlődött

Többszörösen díjnyertes programja az évek alatt saját márkává fejlődött, és a MaKuka brand nevet kapta. Borsodi vállalkozásként olyan helyi szót választott a márka nevéül, mely tartalmazza a hulladékgyűjtés eszközét, a kukát. A márkamegalapítást a számos pozitív visszajelzés indukálta, így jött létre egy olyan brand, melyhez helyi és országos szinten is a hulladékgazdálkodás, a fenntarthatóság, a szemléletformálás és a környezettudatosság társul – foglalta össze a miskolci városháza közleménye. Ebből megtudhatjuk: a MaKuka program számos hazai környezetvédelmi díjjal büszkélkedhet. Ilyen előzmények után érkezett a mostani nemzetközi díj. Ez a rangos díjprogram a környezeti fenntarthatósági iparágban működő vállalkozások kiemelkedő eredményeit és innovációit ismeri el. 

A verseny érdekessége, hogy a Build jelölőbizottsága online kutatás alapján választja ki azokat a nemzetközi szereplőket, amelyeket érdemesnek tartanak a díjuk elnyerésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában