Ünnep

2024.01.02. 22:10

Lelki gondozást kaptak a miskolci fogvatartottak

Miskolc - A büntetésüket töltő fogvatartottak talán az év végi ünnepek napjait élik meg a legnehezebben.

Boon.hu

Az Üdvhadsereg is járt a fogvatartottaknál

Az év minden napján segítséget nyújtanak a lelkészek által tartott lelki feltöltődést adó lelki gondozások, melyekre ebben az időszakban még inkább szükség van. Az emberek életében, az év utolsó hónapja - december - a karácsonyról szól. Az ünnepet megelőzi az adventi időszak, melyek a várakozás és a készülődés napjai. 

Nincs ez másképpen a börtön falain belül sem. Ilyenkor azok a fogvatartottak is megkeresik az intézet lelkészét, akik máskor nem járnak imaórákra. Karácsony közeledtével még inkább vágynak arra, hogy a szeretteikkel töltsék az ünnepet. Az ő helyzetükben erre nincs lehetőség. Számukra azonban sokat jelent, hogy ebben az időszakban nemcsak az intézet lelkészétől kapnak támogatást, hanem külsős egyházi személyek is meglátogatják őket. 

Belső erő

A szeretet ünnepének közeledtével Ádám Attila római katolikus lelki gondozó - aki rendszeresen tart imaórát az intézetben - 20 ajándékcsomagot adott át férfi fogvatartottak részére. A Biblia tanítását hallgatva a jelképes ajándék mellé lelki ajándékot is kaptak a fogvatartottak, mely erőt ad nekik nem csak az ünnepi időszakban, hanem az év minden napján. 

Ajándékot is vittek

Ezzel egy időben az Üdvhadsereg részéről Cséki Győző beszélt női fogvatartottaknak az ünnep fontosságáról, majd az ünnepi imaóra lezárásaként a részt vevők jelképes ajándékcsomagot vehettek át. 

Egy-egy ilyen alkalom sokat jelent a fogvatartottak számára. Soha nincs késő ahhoz, hogy átgondolják hol siklott ki az életük és büntetésük letöltése után milyen úton induljanak el, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-Végrehajtási Intézet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában