Új a bérlő

2024.01.30. 07:00

Újra autók jelentek meg a korábban sikkasztási ügybe keveredett gesztelyi autókereskedésben

A korábbi országos botrányt kavart ügy új fordulatot vett, már más a bérlője az udvarnak.

Ujlaki Attila

Amikor nem volt ott egy autó sem

Fotó: ÉM

A korábbi Forza Autóudvar végleg bezárt Gesztelyben, amelynek tulajdonosát letartóztatták sikkasztás megalapozott gyanúja miatt. Tavaly novemberben az autóudvarról korábban folyamatosan tűntek el autók, így az kiürült. A napokban egy olvasó hívta fel a boon.hu figyelmét arra, hogy újra autók jelentek meg az udvarban, azonban mint kiderült, már más tulajdonossal.

Nem a korábbi bérlő

Portálunk megkereste a kereskedés tulajdonosát, aki megerősítette, hogy valóban ő az új bérlője az udvarnak, és leszögezte, hogy semmi köze nincs az előző bérlőhöz. „Korábban Szerencsen béreltünk egy autókereskedést, én pedig a saját autóimat hoztam át ide” – mondta Földvári Zsolt, az autóudvar új bérlője. Hangsúlyozta: ezek nem bizományos autók, hanem saját autói a kereskedésnek. „Több ember jött ide kezdetekkor, hogy hallotta mi történt itt korábban, de az emberek nem kevernek össze a korábbi bérlővel” – hangsúlyozta. A boon.hu időközben azt is megtudta, hogy az udvar tulajdonosa az előző bérlővel (Forza Autó – a szerk.) azonnal megszakította a bérleti szerződést a sikkasztási kirobbanásakor.

Zűrös múltra tekint vissza

Ismeretes, hogy november végén bilincsben, vezetőszáron és rendőrök kíséretében érkezett a Miskolci Járásbíróságra az a nő, aki a megalapozott gyanú szerint 40 millió forintot sikkaszthatott el az általa működtetett gesztelyi használtautó-kereskedésben. Mielőtt letartóztatták volna, még nyilatkozott portálunknak, és „csúsztatásnak és rágalmazásnak” nevezte az ellene felhozott vádakat. A Miskolci Járásbíróság akkor közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben azt írták: a megalapozott gyanú szerint az esetek egy részében megvásárlásra kínált a sértetteknek különböző gépjárműveket, melyeket a vételár kifizetését követően egyszer sem adott át a tulajdonosoknak; más esetekben pedig a sértettek megbízásának eleget téve értékesítette ugyan autójukat, ám a vételárat nem juttatta el hozzájuk. Arra is rámutattak: a nyomozás jelenlegi állása szerint a gyanúsított ily módon 13 sértettnek mintegy 40 millió forint kárt okozhatott. Cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet sikkasztás, valamint csalás bűntettének megállapítására, így akkor egy hónapra el is rendelték a nő előzetes letartóztatását.

Továbbra is letartóztatásban

Megkerestük a Miskolci Járásbíróságot is az üggyel kapcsolatban, akik elmondták, hogy a vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban van március 16-ig, és a végzés végleges. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére, valamint arra tekintettel, hogy nagyobb pénzösszeghez juthatott a bűncselekmények elkövetése révén, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a gyanúsított személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, megnehezítené a kutatások során fel nem talált tárgyi bizonyítási eszközök, elektronikus adatok, illetve más vagyonelkobzás alá eső dolog megsemmisítésével, elrejtésével vagy az eljárásban részt vevő személyek jogellenes befolyásolásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában