Annó

2024.01.01. 14:30

Ez így mindjárt más!

Miről írt a megyei napilap 40 éve? Az Észak-Magyarország 1984. január 3-i számában különös felfedezéséről adott hírt vitriolba mártott tollával a lap szerzője, (b). Íme, az írás.

Boon.hu

Mi van a kirakatban?

Fotó: MW

Bizonyára, ott volt a tábla már korábban - szilveszter éjszakáján aligha tette oda bárki is -, de én csak most, az új esztendő első napján találtam rá egyik miskolci kirakatban. Ráérősen nézegettem a soha nem látott árú láb-tyűket, amikor egy beépített oszlop mögött felfedeztem. Oda bújt, mintha kicsit restellné magát. Fehéren fekete betűkkel ez olvasható rajta: „Nyereségérdekeltségű bolt”. Hurrá! Valaki felfedezte a tevére a púpot! Mert ugyan ki gondolt arra, hogy egy cipőbolt, tehát egy kereskedelmi vállalkozás alapvető egysége számára közömbös a nyereség, nem számít, hoz-e a bolt nyereséget, vagy dotáljon mindent az állam, a bolti alkalmazottat nem érdekli, kell-e az áru, vagy sem, mennyit vesznek belőle stb.!? Nem emlékszem, láttam-a más kirakatban is ezt a táblát. Bizonyára máshol nem érdekeltek a nyereségben. Helyenként azért fütyülnek is a vásárlási szándékkal beóvatoskodóra. Ha netán máshol is érdekelt lenne a bolt a nyereségben, talán eljutnánk oda, hogy a boltokban kereskedelmi tevékenység folyjék mindenütt a hivatalnoki érdektelenségű állami áruelosztás helyett…

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában