Annó

2023.12.28. 13:30

Vidám búcsú, oda-vissza

Miről írt a megyei napilap 50 éve? Az Észak-Magyarország 1973. december 28-i számában olvastuk: magyarországi óévbúcsúztatóra készültek Európa vándorai.

Boon.hu

Moszkva is szerepelt az idegenforgalmi helyszínek között, ahol érdemes az új esztendőt köszönteni

Fotó: MW

Készülnek az idegenforgalmi vállalatok, utazási irodák a szilveszterre – segít a múltidézésben az Észak-Magyarország ötven évvel ezelőtti írása. A részletek ezek voltak: az IBUSZ-nál csaknem kétezer külföldi vendég jelezte érkezését, köztük finnek, svédek, osztrákok és románok. A Cooptourist szervezésében nyolc országból vártak az előzetes bejelentés szerint vendégeket Budapestre és más városokba, hogy a különböző szállodák nemzetközi báljain koccintsanak az 1974-es évre.

A magyarok közül is sokan töltik az év utolsó napjait külföldön – előlegezte meg az írás. Legtöbb turista az IBUSZ-szal Zakopanéba, Krakkóba, a Magas-Tátrába utazik, vidám szi1veszterezésre. Több mint kétszáz magyar turista Moszkvában, Leningrádban és Ungváron vehetett búcsút az óévtől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában