Annó

2023.12.26. 16:30

Szeretet és megbékélés, narancssárga szegfűvel

Miről írt a megyei napilap 20 éve? Az Észak-Magyarország 2003. december 27-i száma szellemes szópárbajt rögzített: egy kormánypárti és egy ellenzéki parlamenti képviselő arról beszélt, mivel ajándékozná meg az ellenoldali törvényhozót.

Boon.hu

A magyar törvényhozás épülete

Fotó: MW

Az év értékelésére kérte a megyei napilap 2003 végén Borsod-Abaúj-Zemplén két országgyűlési képviselőjét, az akkor kormánypárti MSZP-s Fedor Vilmost, és az ellenzékben lévő Fidesz törvényhozóját, Répássy Róbertet. A kérdések között elhangzott: milyen ajándékkal lepnék meg politikai ellenfeleiket, úgy általában.

Répássy Róbert
Répássy Róbert
Fotó: MW

Répássy Róbert: Szemüveggel, mert sajnos sokat romlott a látásuk. Azért kell nekik szemüveg, hogy újra el tudják olvasni az ígéreteiket. Hogy is szokták mondani? Szemüveget a bírónak. Én ezt úgy mondanám most: szemüveget a kormánynak. 

Fedor Vilmos
Fedor Vilmos
Fotó: Ádám János

Fedor Vilmos: Három ajándékot is adnék a vitapartneremnek. Először is a Pinokkió történetét leíró szép mesekönyvet venném meg neki, aztán szereznék neki egy diktafont, hogy hallgassa vissza néha azt amit elmondott. A szeretet és megbékélés jegyében pedig egy narancssárga szegfűt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában