Karácsony

2023.12.17. 15:30

Egyre népszerűbbek a műfenyők

Felkapottabb már a műfenyő, ezekből is főként az élő hatásúakat viszik a vásárlók az eladók tapasztalatai szerint.

Tiszlavicz Luca

Mérettől és gyártástechnológiától függően az árak is nagy szórásban vannak

Fotó: Bujdos Tibor

Az elmúlt években egyre elterjedtebb, hogy az igazi örökzöld helyett műfenyőt választanak a vásárlók karácsonyra. Környezettudatosságból vagy praktikusságból, ehhez igazodva már számos fajta és méret megtalálható belőle az árusoknál.

Műfenyő, de mintha élő lenne

Joóné Papp Helga eladó elmondta, hogy náluk a 90 centiméterestől egészen a nagyon magasig, a 250 centiméteresig megtalálhatóak a fenyőfák. ,,Vannak régebbi, hagyományosak is, amiket régebbi gyártástechnológiával készítettek. Ezek mellett pedig már az úgynevezett élő hatású fákkal is várjuk a vásárlókat” - tette hozzá.

De vannak már 3D műfenyők is, melyeknek az ágaik gumiból készültek és úgy vannak kiöntve. Ezek drágább kategóriának számítanak, az elkészítési módja miatt – mondta az árus. Hozzátette, vannak még dekor fák is, amiknek havas a vége vagy tobozzal is díszítve vannak, illetve tiszta fehér fenyőkkel is várják a vásárlókat, amelyre szintén kereslet van.

,,Mivel élő fenyővel is foglalkozunk, úgy gondolom, hogy felkapottabb már a műfenyő, ezekből is főként az élő hatásúakat viszik a vásárlók.” - mondta Joóné Papp Helga. Kiemelte, mindenféle méretet, illetve középkategóriájú fenyőket vásárolnak a vevők.

M?feny?árus04
Rendkívül széles ma már a választék a műfenyőkből
Fotó: Bujdos Tibor

Az árak változóak, de 8000 forinttól egészen 20-25 ezer forintig is találhatóak különböző méretű, színű fák az árusoknál, a boltokban, de akár magasabb árkategóriájú fenyőket is felfedezhetünk.

Érdemes szétnézni a kereskedőknél és az interneten is, amennyiben műfenyőt szeretnénk karácsonyra, hiszen számos méretű, színű fát lehet manapság már találni, hogy az igényeinknek megfelelőt válasszuk karácsonyra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában