Lehetőség

2023.12.16. 10:00

Most jó tanulni katonának

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem számos képzése várja a haza védelme iránt érdeklődő fiatalokat soraiba. A fiatalokat kiszámítható életpálya és biztos jövedelem várja már az alapképzési szakaszban.

Póczos Nikolett

Fotó: Vajda János

A felsőoktatási intézmények nagy része eltörölte a nyelvvizsga követelményt a felvételihez, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara viszont még a mai napig középfokú koplex nyelvvizsgát kér az intézménybe jelentkezőktől. A diákok a megfelelő pontszámok és az alkalmassági vizsgálat után az első évfolyamra felvételt nyert honvéd tisztjelöltek nyolchetes alapkiképzésen, majd ezt követően tizenkét hetes Egységes Gyalogostiszti Felkészítésen vesznek részt. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon csak az a honvéd tisztjelölt folytathatja tanulmányait, aki az alapkiképzést és az Egységes Gyalogostiszti Felkészítést sikeresen befejezte.

A diákok a különböző alapkiképzési szakok közül választhatnak, katonai vezetői alapképzési szak, katonai logisztikai alapképzési szak, katonai infokommunikáció alapképzési szak, állami légi közlekedési alapképzési szak, nemzetközi biztonság és védelempolitikai alapképzési szak, katonai nemzetbiztonsági alapképzési szak.

Ösztöndíj is jár

Az egyetem nagy előnye mondta Csoma Gábor százados, a Miskolci Toborzó Iroda megbízott vezetője, hogy „augusztustól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honvéd tisztképzésében részt vevő fiatalok ösztöndíjban részesülnek, amely olyan nettó 220 ezer forint körüli összeg, melyet még ki tudnak egészíteni a tanulmányi átlag után járó ösztöndíjjal is”. Emellett a képzés ideje alatt, 8 félévig a szállás, az étkezés és a ruházat biztosított a képzésben résztvevőinek. A százados kiemelte „többek között a pilótaképzés is egyre népszerűbb a fiatalok között”- mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában