Közgyűlés

2023.12.14. 12:42

Ingatlant adnak át a Nő A Siker Alapítványnak

A Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola részét képező egyes ingatlanoknak és a hozzájuk tartozó ingóságoknak a Nő A Siker Alapítvány részére történő átadásáról is tárgyalt a közgyűlés.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

A Nő A Siker Alapítvány kérelmezte a fenntartásában lévő Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolához tartozó, négy darab ingatlan térítésmentes megszerzését. Az ingatlanok Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata korlátozottan forgalomképes vagyonának részét képezik.

Az Alapítvány az ingatlanokat köznevelési feladatellátás céljából, ingyenesen kívánja átvenni, különös tekintettel arra, hogy tulajdonba kerülése esetén jogosulttá válik olyan pályázatokra jelentkezni, melyekből az intézmény teljes körű felújítása, fejlesztése megvalósítható.

Szarka Dénes, Velünk a Város:

Az iskola az én választókerületemben található, ismerem működésüket. A javaslat már megelőzően erős politikai hullámverést gerjesztett. Az alapítvány ugyanis kormányhoz közeli. Az iskola viszont 250 fogyatékkal élő gyermek elhivatott nevelésével foglalkozik. Reménykedni tudunk abban, hogy amennyiben az épület az alapítvány tulajdonába kerül, valóban fejleszteni fogják.

A közgyűlés 22 igen szavazattal, 4 nem ellenében elfogadta a javaslatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában