boon.hu PODCAST

2023.12.14. 09:00

Élni segít a (p)rehabilitációs központ

B.Tóth Erika

Ruby Mónika szakmai koordinátor

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórházban kezdte meg működését az Onkológiai (P)rehabilitációs Ellátás másfél évvel ezelőtt. Sok-sok tervezés, álmatlan éjszaka előzte meg a részleg létrejöttét. Többféle szakember dietetikus, gyógytornász, szakpszichológus, lelkigondozó, a Rákellenes Liga szervezete próbál meg segíteni azoknak a daganatos betegeknek, akik hozzájuk fordulnak.

Sikernek könyvelhető, hogy két egészségügyi ellátó (Salgótarjáni Kórház és a Tiszaújvárosi Rendelőintézet) keresett meg a tapasztalatok átadása céljából, illetve segítséget kértek abban, hogy induljanak el a prehabilitációs ellátás megszervezése ügyében - mondja a szakember.

Mert amikor valakinél diagnosztizálják a daganatot, a rákos megbetegedést, a döbbenet, a halálfélelem után jelentkezik az életösztön. Hogy hogyan tovább? Milyenek legyenek ezután a hétköznapok? Ebben ad segítséget a (P)Rehabilitációs Ellátási Központ.

Ruby Mónika szakmai koordinátorral beszélgetett B.Tóth Erika. Hallgassák meg a podcastot.

Még több podcast a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában