Még havat várnak

2023.12.08. 17:46

Bánkúton még nem lehet síelni

Bánkúton még nem, Sátoraljaújhelyen azonban már lehet síelni.

Tiszlavicz Luca

Szánkózni lehet Bánkúton, síelni még nem

Fotó: Ádám János

A hegyekben már van hó, azonban még nem mindenhol elég ahhoz, hogy a télisport szerelmesei használják. Bánkúton még hiányzik néhány centiméter, azonban az előjelzések alapján hamarosan újabb havazás várható, ami segít abban, hogy megnyithassák a sípályákat. Amennyiben ez megvalósul december 15-re péntekre tervezik ezt. Azonban aki szánkózni szeretne, már ellátogathat Bánkútra, hiszen arra alkalmas a hó mennyiség.

Sátoraljaújhelyen igen, de nem az igazi

Már hat napja lehet használni a sípályát a Zemplén Kalandparkban, Sátoraljaújhelyen. A sípályán lévő hó vizes, így a pályán lévő havat nem tudják tökéletesen előkészíteni, hiszen a ratrak láncai az alatta lévő sarat felveszik, így ezzel csak rontanánk a pálya jelenlegi minőségén. - olvasható a park közösségi oldalán. Ezért kedvezményt biztosítanak a síjegyek árából. Az 1-es sípályát lehet használni és az 1-3-as felvonók, valamint az 1-es pálya varázsszőnyege működik.

Nyitva tartás:

Hétfőtől vasárnapig 09:00 - 16:00 óra (pénztár nyitás: 08:30-tól).

A sípálya mellett szánkópályát is terveznek a kalandparkban. Ehhez azonban hidegre van szükség, hogy tudják hó ágyúzni a területet, így jelenleg ezt nem lehet használni - olvasható a park közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában