Adomány

2023.12.15. 15:21

A kórházban töltött időt szeretnék boldogabbá tenni

A karácsonyi ünnepkörben sokan gondolnak a gyógyuló gyermekekre: számos szervezet, vállalat meglepetéssel, ajándékkal készül.

Nagy-Hankó Krisztina

Adományozók és admányozottak a GYEK-ben

Fotó: Vajda János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjában pénteken megajándékozták az osztályon ápolt gyermekeket. A társasjátékokat, könyveket, kreatív eszközöket tartalmazó csomagokat támogatók segítségével állították össze. Nem ez az első alkalom, hogy a Healthyprevent Egészségügyi Szolgáltató Kft. több szervezettel közösen megszervezi az ajándékok gyűjtését: idén a Vitézi Rend Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Törzskapitányság, a Neptun Búvárklub és Mentőcsapat, valamint egy nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc magyarországi vállalata is segítette a munkát. 

Boldogító ajándékok

Nagy öröm, hogy idén gazdag mikulása és jézuskája van a gyerekeknek, hiszen nagyon sok adományozó cég és civil szervezet gondolta úgy, hogy meg szeretné ajándékozni a kis betegeket – mondta Dr. Révész János, a kórház főigazgatója az eseményen. Majd azt kívánta, hogy az a kis „kényszerszabadság”, az idő, amit gyermekek a kórházban töltenek, legyen a lehető legjobb, amihez hozzájárulhatnak a kapott játékok. 

Karácsonyvárás

Különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekeknek örömteli legyen a karácsonyvárás időszaka. Az ünnepi hangulat, a készülődés látszik a kis pácienseken, segíti gyógyulásukat – hangsúlyozta Dr. Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa. Sok hasonló eseményt szerveztek már ezen a helyen, de mivel felújítás alatt van az épület, valószínűleg ez az utolsó, amikor a GYEK régi aulájában kapnak karácsonyi ajándékot a gyerekek – tette hozzá a vezető főorvos. 

Mosoly az arcokon

A kollégák és a társuló szervezetek, valamint az ismert üzletlánc nélkül nem jöhetett volna létre ez az alkalom – emelte ki Szabó Péter, a Healthyprevent Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezetője. Az volt a cél, hogy mosolyt csaljanak a kis páciensek arcára, valamint hogy boldogabbá tegyék az itt tartózkodás idejét – fogalmazott az adományozó. 

Az átadást követően a sokféle, fejlesztő és alkotó tevékenységet segítő játékot boldogan vették birtokba a gyerekek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában