Tele tervekkel

2023.11.28. 15:00

Mozgalmas lesz az év utolsó hónapja a civilek számára

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (ERKE) sajtótájékoztatót tartott hétfőn Miskolcon. Átadták a logó és szlogen pályázat nyertesének a díjat, valamint a decemberi eseményekről adtak összefoglaló információkat.

Nagy-Hankó Krisztina

A díjátadás pillanata: Szakács Vivien és Palik Zoltán

Fotó: Ádám János

Az ERKE idén ősszel logó- és szlogenpályázatot hirdetett. Olyan terveket vártak, amelyek kifejezik, hogy a civil szerveződések (civil társaságok, egyesületek és alapítványok) jobbá teszik az életünket, vagyis hasznos munkát végeznek. A benyújtott 15 pályaműre az egyesület weboldalán összesen 2 916 szavazat érkezett. A közönségnek leginkább tetsző logót és szlogent Szakács Vivien alkotta meg. A munkája 1 486 szavazatot kapott. A „Légy részese” logót és a szlogent a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye civil közösségeit népszerűsítő, támogató események, kampányok során fogják felhasználni a következő egy évben – mondta Palik Zoltán, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület szakmai vezetője. A nyertes oklevelet és nagyértékű vásárlási utalványt vett át a sajtórendezvényen.

Valós projektet akart

A 24 éves Szakács Vivien, a logó- és szlogenpályázat díjazottja grafikus és fotográfus végzettséggel rendelkezik. Pályakezdőként a portfóliójához szeretett volna anyagokat készíteni, ezért jó ötletnek tűnt egy valós projektben részt venni. Kalocsai minta alapjain indult el a munka, de más színekben gondolkozott, modernebb megjelenésben – hangsúlyozta Vivien. Az emberi kapcsolatokat is ápolni kell, ahogyan a virágot, amelyet ábrázol a logó. Többféle színváltozatban is elkészült, de az eredeti elképzelés nyerte el mindenki tetszését, amelyben a zöld és a lila árnyalatok dominálnak.

Nem népszerű célokat támogatnak

Az ERKE – B.-A.-Z. Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén is csatlakozik az Adventi Civil Börze elnevezésű jótékonysági kampányhoz, amely már a héten elindul – emelte ki az ERKE szakmai vezetője. A kampány a civil közösségi szolgáltató központ címet birtokló szervezetek kezdeményezéseit kapcsolja össze. A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága koordinálja. A miskolci szervezet két nehéz sorsú gyermekeknek szóló ünnepi program megszervezésében is közreműködő. Emellett adománygyűjtés lesz a Bustyaházi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda gyermekei (Ukrajna, Kárpátalja), valamint a Kazincbarcikai Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztálya javára. Szintén ehhez az akcióhoz kapcsolódik december 2-án Miskolcon, a Nyilas Misi Házban megrendezendő program, ahol szeretetpakkot lehet összeállítani dísztárgyakból. És a befolyt összeget az említett célokra fordítják.

Új helyszínen a konferencia

Az ERKE, az ERGO-Európai Regionális Szervezet, a Miskolci Egyetem és a Magyar a Magyarért Alapítvány december 7-én szervezi meg a III. Forrás és Innováció Civil Konferenciát. A konferencia célja, kiszámíthatóbbá tenni a civil szervezetek működését és frissíteni, fejleszteni a szakmai és szakmapolitikai tevékenységeiket – tette hozzá a szakmai vezető. A rendezvényt a szokásoktól eltérően idén nem a Miskolci Egyetemen szervezik meg. Ezúttal Budapesten tartják, a Benczúr Palota Kulturális Központban. Szeretnénk, ha a vármegye szervezeteinek lenne módja az ország más részeiben tevékenykedő közösségekkel találkozni. Az érdeklődők Miskolcról külön járatú busszal juthatnak el a rendezvényre.

Még egy decemberi esemény: az erke.hu oldalon két kategóriában december 8-ig lehet szavazni az év vármegyei civil rendezvényeire. Idén három kis és nyolc nagy rendezvény közül lehet választani. A közönségszavazás két nyertese ajándékutalványban részesül – tudatta Palik Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában