Itt a tél

2023.11.11. 14:52

A Kékesen havazik, a Bükkben is leeshet az első idei hó (videóval)

A meteorológusok már előre jelezték, hogy szombat este hideg, fagyos levegő áramlik hazánk fölé, ami előfeltétele lehet egy havazásnak.

Boon.hu

Ilyen mégtalán nem lesz, de megmutatja arcát az idei tél

Fotó: Vajda János

Az elmúlt napok időjárásából arra következtethetünk, hogy végleg véget ér a hosszú, napsütéses ősz, és a helyét lassan, de biztosan átveszi a tél. Az előrejelzéseknek megfelelően november 11-én, azaz Márton napján a korábbinál is hidegebb levegő áramlott az ország fölé. Ugyanakkor az átvonuló hidegfront mögött fagyos levegő érkezett a magasabb légrétegekben. 

Ezt mutatja a kékestetői webkamera

Mindezek miatt volt rá esély, hogy szombat délután, este pedig különösen a legmagasabb hegycsúcsainkon is fagypont alá hűljön a levegő és megérkezzenek az első hópelyhek. Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn már havazik, késő este pedig a Bükk magasabb csúcsain borulhat fehér takaró a tájra.  

Egyébként Budapesten a legkorábbi hóesés az Országos Meteorológiai Szolgálat feljegyzése szerint 1944. október 3-án volt, éppen 79 évvel ezelőtt.

Friss időjárás-előrejelzés a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában