Két alkalommal is

2023.11.10. 12:06

A Hangácsi Óvoda kicsinyei köszöntötték az időseket

A hangácsi és a nyomári szépkorúak ünnepi vacsoráját az óvodások műsora dobta fel.

A településen már sok éves hagyomány, hogy minden ősszel megvendégelik az időseket és a helyi óvodások adnak műsort számukra. Idén erre két alkalommal is lehetőség nyílt, mert meghívást kaptak a szomszéd faluba, Nyomárra is. Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is megjelent a találkozókon.

- Hangács körülbelül ötszáz fős kis község, ezért óvodánkba a nyomári és a hangácsi gyerekek közösen járnak. Emellett körülbelül kilencven-száz fő 60 év feletti él a településen. Bevett szokás, hogy az óvodások tisztelegnek az idősek előtt és műsorral kedveskednek nekik. Egyedül a pandémia alatt maradtak el a közös összejövetelek – nyilatkozta szerkesztőségünknek Germuska Zsuzsanna, a Hangácsi Óvoda intézményvezetője. - Valami egyszerű üdvözlő lapot is készítünk ilyenkor a gyerekekkel közösen a szépkorú közönség tagjainak. Ez általában egy köszönő levél, amelynek borítójára őszi faleveleket és szívecskéket ragasztunk. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az ünnepséget, mert ilyesmibe már az óvodásokat is be lehet vonni. Az idősek pedig örömmel fogadják a gyerekek műsorát. Különösen azoknak a 60 év felettieknek jelent ez sokat, akiknek nincs unokája. Legközelebb a falukarácsonyon fogunk majd újra találkozni a most megismert szépkorúakkal.

Szavaltak és táncoltak

Idén akkora sikert arattak, hogy valóságos turnéra indult a gyermeksereg.

- Először a hangácsi kultúrházban, másodszorra pedig a nyomári polgármester kérésére, az ottani 60 év felettiek számára a nyomári művelődési házban léptünk fel. Ott olyan ötven-hatvanan jöttek el. Az önkormányzatok vacsorával vendégelték meg őket és ajándékot adtak nekik. Mivel nekünk nagy konyhánk van és mindössze csak két kilométerre fekszik a két falu egymástól és jó a viszony, ezért a nyomáriak is nálunk főzték meg az ünnepi vacsorájukat. Ovisaink népi jellegű műsorukat adták elő mindkét helyen jó kedvvel, mosolygósan. Nagymamás és nagypapás verseket mondtak, és magam is készültem egy Aranyosi Ervin költeménnyel. A legvégén pedig néptánc jellegű körtáncot táncoltuk A pozsonyi sétatéren című dalra, ami mindenkinek nagyon tetszett. A felkészülésre nem volt sok időnk, mindössze másfél hét, mert sokat betegeskedtek a gyerekek. Ennek ellenére jól sikerült a produkció. Főleg a középsősöket és nagycsoportosokat vontam be, mivel a tánclépéseket ők már jobban meg tudják tanulni, mint a legkisebbek. A verseket pedig otthon a szülők is gyakoroltatták velük. Mivel szakadt az eső, a hangácsi alkalom végén a polgármesterünk házhoz vitte a nézősereget, akik között természetesen szülők is voltak. A nyomári összejövetelre pedig önkormányzati kisbusszal utaztak a gyerekek, de ezúttal már szüleik nélkül – számolt be az intézményvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában