Miskolc

2023.10.04. 18:07

Csökken az energiafüggősége az uszodának

Száz millió forintos támogatásból valósulhat meg a Kemény Dénes Városi Sportuszoda energetikai korszerűsítése.

Pap Gyula

Veres Pál Miskolc polgármestere és Szabó László, az uszodát is üzemeltetõ Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetõje

Fotó: Bujdos Tibor

Az MVLC Miskolci Vízilabda Club Nonprofit Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely segítségével megtörténhet a vármegye és Miskolc egyetlen fedett ötven méteres versenymedencéjével rendelkező Kemény Dénes Sportuszoda energetikai korszerűsítése. A részletekről Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője számolt be szerdai sajtótájékoztatóján. 

Az energetikai fejlesztés többek között napelemek telepítését és hőszivattyú beépítését jelenti. Elhangzott: a beruházás illeszkedik a 100 klímasemleges és intelligens városok misszióhoz melyhez Budapest és Pécs mellett Miskolc is csatlakozott. A klímasemlegességre törekvés jegyében a MIHŐ-nek a geotermikus energia adja több mint a fogyasztás felét, elkészült a város energia térképe, folyamatosan bővül a napelemes rendszerek száma, készül a város akcióterve a klímasemleges missió részeként, folyamatban van a második LED-csere program, elindult az elektromos bér-roller rendszer – sorolta a polgármester.

Szabó László azt emelte ki , hogy a létesítmény fizikai adottságai lehetővé teszik a déli oldal mintegy 1900 négyzetméteres felületére napelemek kerüljenek, a rendszer 250 megawatt teljesítményre képes kiegészülve egy hőszivattyús rendszerrel mely együtt a villamos energia fogyasztást szinte teljes egészében ellátja majd. Megtudtuk hetente ezer gyerek fordul meg az uszodában a szakosztályok működésén és szabadidő sportolók kiszolgálásán túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában