Kalandos délután volt

2023.10.01. 13:00

Cicát mentettek szombaton a Szentpéteri kapuban - fotók!

A kisállatot több járókelő és üzlettulajdonos együttműködésével sikerült biztonságba helyezni.

Cica a legrosszabb helyen

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Több órán keresztül mentettek egy cicát szombat délután a Szentpéteri kapuban lévő Stop Shop parkolóban. A pár hetes kóborka először egy Suzuki motorházterében bújt el, tudtuk meg Mogyorósi Zsolt Pipótól, aki fotókon dokumentálta is a történteket.  Miután a tulajdonos felnyitotta azt, a cica átpártolt egy másik márkához, egy Renault típusú gépjárműbe, szintén a kerék felől besurranva. A tulajdonos és segítője fáradtságot nem nézve, annak az autónak elejét is szétbontotta. Ekkor az apró jószág egy harmadik autót vett célba, maradt a francia gyártmányoknál, egy Citroent választott. 

 

Innen némi eledellel, és unszolással sikerült előcsalni, de az éles fogak miatt a befogás nem sikerült. Az utolsó autó, amibe befészkelte magát egy Volkswagen volt. Az estébe hajló mentés végül sikeres lett. 

Ideiglenes befogadónál van

A pár itt is leszerelte a mozdítható alkatrészeket, és a kistigris egy dobozban landolt. Dícséret illeti meg valamennyi autótulajdonost, akik az állatka életét többre értékelték, mint a saját idejüket, és nem indították el az autójukat. Ugyanígy elismerés az egyéb résztvevőknek, járókelőknek, akik próbálkoztak kicsalogatni a cicust, valamint a helyi üzlet néhány segítőkész dolgozójának is. Sajnos a környékbeli állatmentő szervezetek közül a mentés három órája alatt egyet sem sikerült elérni, mondták portálunknak a szombati állatmentők. Befogadó szervezetek szintén nem vállalták parvo járványaik miatt. A kiscica jelenleg ideiglenes befogadónál van. Az egyik üzlet dolgozója, Bogi vállalta gondozását. A cicus jól van, jelenleg a neme még ismeretlen, kezdi kiheverni a kalandot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában