Program

2023.09.15. 13:02

Zöldítési kampány indult Miskolcon

Kilencszáz millió forintot fordít a város parkosításra, közterületek rendezésére és rendbetételére.

Répássy Olívia

Kivágással indítottak

Fotó: Ádám János

Sajtótájékoztatót tartott Veres Pál, Miskolc város polgármestere pénteken, amelyen elmondta, nagyon sok pénz maradt még az előző ciklusban megnyert Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kapott összegből. Veres Pál úgy döntött, ezt a pénzt nem adja vissza az EU-nak és a kormánynak, hanem a városba fekteti. 

"Kilencszáz millió forintot fordíthatunk zöldítésre december 31-éig. Első körben 760 millióból a Miskolci Városgazda Kft. munkatársai rendbe teszik a történelmi Avas és az Avastető számos területét, a Kálvária környékét például cserjegondozással és gallyazással, de felszámolják az elvadult gazos területeket, ritkítják a növényzetet, valamint kivágják az elszáradt, törött, sérült, beteg, vagyis balesetveszélyes fákat. Ahol szükséges, elbontják a romos építményeket, eltávolítják az illegálisan lerakott hulladékot, felújítják a zúzalékos utakat, új gyalogos, természetközeli sétányokat is kialakítanak" – sorolta a polgármester. 

Még ezeket a területeket érinti a beruházás 

Mint azt a polgármester elmondta, a belvárosban új utcabútorok, bicikli- és rollertárolók lesznek, valamint hulladékgyűjtő edények. "A munkálatok a Hideg sor környékén és a Hejő ligetben máris látványos változást hoztak, a Népkertben fákat és díszfüveket ültetnek, cserjéket telepítenek, gallyaznak és fagyöngy-mentesítenek, itt is megtisztítják a környéket a menthetetlenül elszáradt növényzettől, valamint kivágják a sérült, beteg vagy balesetveszélyes fákat, helyükre már nagyobbakat ültetnek" – mondta Veres Pál.

Kovács Imre, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szolgáltatási vezetője elmondta, a Hejő ligetben lesznek beülők, valamint kitakarítják és megmélyítik a csapadékvíz-elvezető csatornát, hogy elkerüljék a mocsaras rész kialakulását a területen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában