Mávinform

2023.09.02. 09:30

Figyelem! Vonatok helyett pótlóbuszok járnak itt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében!

Pályafelújítások és menetrendi módosítások várhatóak szeptember 4-től a vasútvonalakon, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is!

A fotó illusztráció.

Fotó: Ádám János

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc–Hidasnémeti vonalon szeptember 18-tól 27-ig pályakarbantartási munkálatok miatt a teljes útvonalon, valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

A Miskolc-Tiszai pályaudvar—Kassa viszonylatban közlekedő Hernád InterCity vonatok helyett Miskolc-Tiszai—Forró-Encs–Hidasnémeti–Kassa (Košice Železnična stanica) megállási helyekkel nemzetközi pótlóbusz közlekedik.

Miskolc-Tiszai és Hidasnémeti között többféle viszonylatban, eltérő megállási helyekkel belföldi pótlóbuszok szállítják az utasokat. 

Csak az InterCity vonatok megállási helyein megálló gyorsjáratok, illetve a csúcsidőszakban egy-egy viszonylatban erősítő pótlóbusz járatok is közlekednek.

A Miskolc-Tiszai pályaudvarról Hidasnémetibe 22:07-kor és 23:06-kor induló személyvonat (5328, 5338) helyett már szeptember 17-én este is pótlóbusz közlekedik. 

Miskolc-Tiszai pályaudvaron a pótlóbuszok a postaépületnél kialakított ideiglenes autóbuszmegállóhelyről indulnak, az érkező buszok az állomással szemben található autóbuszmegállóba érkeznek. 

A pótlóbuszok megállási helye jelentősen eltér a vasúti állomásokétól, így például Ongán, Szikszón, Aszalón, Csobádon, ahol a 3-as számú főút található autóbusz megállóhelyeken állnak meg. 

Felsőzsolca állomást a pótlóbuszok nem érintik egy hivatásforgalmi okból hagyományosan közlekedő 15319-es számú autóbusz kivételével.

Hirdetmény

Hirdetmény

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók az Info menüpontra kattintva: ttps://www2.gysev.hu/.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában