Magyarnak lenni…

2023.09.03. 08:00

CÖF Klub Miskolc Nap hetedszer + fotók

Sokan elmondták, milyen magyarnak lenni.

Pap Gyula

Lengyel Attila, a Cöf Klub Miskolc vezetője (b) és Csizmadia László. a CÖF alapítója (j).

Fotó: Vajda János

A tudomány és Technika Háza adott otthont a VII. CÖF Klub Miskolc Napnak szombaton. A program köszöntőkkel vette kezdetét: dr. Jacsó Pál, a nap házigazdája után Dr. Lengyel Attila elnöki köszöntője, Veres Pál, Miskolc polgármesterének köszöntője következett és dr. Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnökének üdvözlő szavai folytatták a sort.

Az előadások között a Magyarnak lenni… sorozatban többek között Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházkerület elnöke, Mankovits Tamás, a Magyar a Magyarért Alapítvány elnöke, Mács Ildikó, a Felvidék Ház szakmai igazgatója és Tóth Zoltán költő tartott előadást. A délvidéki magyarságról Link Lajos elnök és Link Majer Krisztina, az Aracs-95 Polgárok Egyesületétől szólalt fel. Erdélyről pedig Nagytiszteletű Krizbai Imre lelkipásztor tartott előadást.

Hogy milyen magyarnak lenni Miskolcon, arról dr. Várhelyi Krisztinától, az Éltető Lélek Alapítvány kuratóriumának tagja, korábbi elnöke, Bak László, a Nagycsaládosok Egyesületének miskolci elnöke, dr. Hojnyák Dávid, a Fidelitas Észak-magyarországi regionális igazgatója, valamint Kováts Ágoston, a Miskolc utcáin platformvezetője beszélt.

A programban helyet kapott a Székely Társalgó Egyesület, a Versbarátok Köre, az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület, a Miskolci Szent Ferenc kórus kamaraegyüttesének és az Avasi Borút Egyesület és a Miskolczi Pincék Társaságának műsora. Valamint dr. Jacsó Pál hangulatemelő írása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában