Ötleteket várnak

2023.08.27. 19:45

Részvételi költségvetés Miskolcon: egy hónappal tovább nyújthatók be ötletek

A 2023-as részvételi költségvetés ötletbenyújtó fázisát szeptember 30-ig meghosszabbítja Miskolc önkormányzata. Így a nyári elfoglaltságok után több ideje marad az állampolgároknak átgondolni, milyen ötleteken keresztül tehetnék Miskolcot még élhetőbb hellyé.

Miskolc jobbítására várnak ötleteket

Fotó: Ádám János

Az idei részvételi költségvetés ötletbenyújtó fázisa június 1-jén indult el, az állampolgárok azóta a részvételi költségvetés oldalon keresztül közel 60 ötletet regisztráltak. Eredetileg augusztus 31-ig várta az elképzeléseket a lebonyolító Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és civil partnere, a Dialóg Egyesület. Az állampolgári visszajelzésekből azonban kitűnt, hogy sokaknak a nyári időszakban nem volt lehetősége benyújtani ötletét – ezért a lebonyolítók úgy döntöttek, egy hónappal meghosszabbítják ezt az időszakot.

Ez azt jelenti, hogy némileg módosul az idei részvételi költségvetés ütemezése. Ötleteket benyújtani szeptember 30-ig lehetséges, akárcsak jelentkezni a Részvételi Tanácsba, amelynek tagjai meghatározzák, hogy melyik az a végső 45 ötlet, amelyre a miskolciak szavazhatnak majd.

A Részvételi Tanács tagjai november 1-ig végeznek a munkájukkal, amikor is elindul a szavazási fázis, ami egészen december 31-ig tart. Ezt követően, januárban hirdetik ki a lebonyolítók, hogy mely ötletek megvalósítását támogatta szavazatával a legtöbb miskolci lakos.

Ötletet benyújtani az oldal „Ötletet nyújtok be” fülén keresztül lehetséges, ahol további információkat is találhatnak az érdeklődők a részvételi költségvetés folyamatáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában