Új kurzus

2023.08.29. 14:17

Állatvédelmi szakembereket képeznek Miskolcon

Kétszemeszteres, jogi szakokleveles állatvédelmi szakemberképzés indul szeptembertől a Miskolci Egyetemen.

Soós Péter

Fotó: Nagy Balazs

Az állatvédelmi szakjogászképzés tavalyi nagy sikere után merült fel az ötlet a kurzus bevezetésére. Ám míg előbbire csak jogászok jelentkezhettek, a most kezdődőn az állatorvosokat és a jogászokat kivéve bármilyen diplomával lehet indulni.

Nem csak jogi ismeretek

Prof. Dr. Paulovics Anita, Állam- és Jogtudományi Kar dékánhelyettese érdeklődésünkre elmondta, az oktatást a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara együtt szervezi az Állatorvostudományi Egyetemmel. Náluk Dr. Vetter Szilvia a kapcsolattartó, így látható, hogy nem kizárólag jogi ismereteket oktatnak majd. Megtanulják például az állatvédelmi kommunikációt, a téma kriminológiai kérdéseit, szóval igyekeznek tágítani a látókörüket.

Jelentkezett színésznő is

Az volt az alapgondolat, hogy megnyitjuk az állatvédelmi képzést a »nemjogászok« számára is. Létszámkorlát nincs, lényegében minden jelentkezőt felveszünk

– kezdte a helyettes dékán. „Az a célunk, hogy az állatvédelemmel kapcsolatos alapvető jogi dolgokat megtanítsuk nekik. Számolunk azzal, hogy civil szervezeteknél dolgozók és önkéntesek is jelentkeznek majd a képzésre, hogy megtanulják, mi számít jogi problémának, hova tudnak fordulni. Igyekszünk gyakorlatias módon kezelni a kérdést, sok ilyen előadónk lesz” – sorolta Prof. Dr. Paulovics Anita.

Öt-öt hallgató teljes tandíját állja majd a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, melynek kuratóriumi tagja Gregor Bernadett is; a Jászai Mari-díjas színésznő szintén jelentkezett a szeptemberben induló képzésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában