Fejlesztés

2023.07.31. 13:54

Zöldfelületek, járdák, sétányok újulnak meg és épülnek Tokajban

Több mint 5 ezer négyzetméteres az a terület, amely megújul Tokajban a zöld-infrastruktúra fejlesztés részeként.

Okospadok is lesznek a területen

Fotó: MW, Máté Krisztián

A projekt alapvetően a meglévő zöld területek megújításával, új területek bevonásával a tokajiak és a városba érkező látogatók számára teremt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére. a fejlesztésbe bevont területek – a projekt 196 millió forint TOP-os forrásból valósul meg – jelenleg nem, vagy alulhasznosítottak. 

A zöldfelületek, közlekedő felületek megújítása kilenc helyszínen történik majd meg a városban, ezek a Kis Albert tér, Gönczi utca, Benedek Pál utca, Csurgó völgyi út, Dózsa György utca, Zákó köz, Hősök tere 1. – I. Vh emlékmű környezete, Szepsy László utca, Terebes utca. 

Az ezeken a területeken található zöldfelületek, járdák, sétányok, egyes helyszíneken a térvilágítási rendszerek, utcabútorok újulnak meg. A telepítendő növényállomány kevésbé érzékeny a folyamatosan változó éghajlati hatásokra, így a jövőben könnyebben és egyszerűbben fenntarthatóvá és üzemeltethetővé válnak a fejlesztett területek, olvasható a tokaji önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében. Kiderül belőle az is, hogy projekt keretében megújuló energiát hasznosítanak, (napelemes kandeláberek) és „okos” eszközöket (okospadok) is kihelyeznek, a projekt része a szemléletformálás is. A felújítással, korszerűsítéssel, újjáépítéssel érintett közterületek burkolata több mint ezer négyzetméter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában