Érzékenyítő program is volt

2023.07.16. 16:40

Családi és sportnapot tartottak (fotókkal)

A DVTK Aréna előtti téren a Szimbiózis alapítvány munkatársai érzékenyítő foglalkozásokat is tartottak a rendezvényen.

Mindenféle sporteszközöket próbálhattak ki a résztvevők

Fotó: Ádám János

Az Európai Egyetemek Bajnoksága részeként vasárnap a tollaslabda helyszín DVTK Aréna előtti téren az egyik nagy sportáruházzal és a Szimbiózis alapítvánnyal közösen az EUC 2023 Miskolc szervezői sport- és családi napot hirdettek. A rendezvényen az alapítvány munkatársai érzékenyítő foglalkozásokat tartottak, valamint számtalan jobbnál jobb sporteszközt próbálhattak ki az érdeklődők. 
Július 13-19. között Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának. A két egyetemi kontinensviadalt a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club rendezi meg, együttműködésben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, a Magyar Tollaslabda Szövetséggel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel és a Miskolci Önkormányzattal. A nemzetközi sporteseményen 200 sportoló vesz részt 11 európai ország 22 felsőoktatási intézményéből. 

Fogyatékossággal élő önkéntesek is segítik az Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságok szervezőinek munkáját: a miskolci Szimbiózis Alapítvány lakóotthonaiban élő fiatalokkal vesz részt a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában