Magyar Falu Program

2023.07.23. 17:30

Megújul a régi járda Hidasnémetiben

A tervezett felújítás során beton, kerti szegély alapgerenda, kőburkolati elemek, csőáteresz készül el.

Megújul a régi járda Hidasnémetiben.

- Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be járdafelújítás céljából a Magyar Falu Program keretén belül, célunk Hidasnémeti település népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozása. Összhangban ezzel a céllal a település központi infrastruktúráját kívánjuk fejleszteni, ezáltal a településkép, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítását valósítjuk meg – mondta el Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere.

Több mint ötven éves

A járda az 1970-es években került megépítésre beton burkolattal, majd a 2000-es évek elején több szakaszban felújításra került. A felújításra tervezett szakasz teljes hosszában aszfalt burkolatú. A karbantartása, szükségszerű javítása éves rendszerességgel megtörtént. A felújítandó 146/2 hrsz. járda tulajdonosa Hidasnémeti Község Önkormányzata. A jelen projekt az utca páratlan oldalán, a Templom köz és Iskola utca között 170 méter hosszban, 1,4 méter szélességben tartalmazza a járda felújítását. A tervezett felújítás következtében beton, kerti szegély alapgerenda, kőburkolati elemek, csőáteresz készül el. A járda Perényi – Templom köz út közötti szakaszát az Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása című program keretében már felújítottuk. Jelen pályázat ennek a járdának a következő, a település központjában található szakaszának felújítását célozza. A település központjában (Templom köz- Iskola utca) álló járda felújítása különösen indokolt. Korábbi pályázatok alkalmával is tervbe került ennek a járdaszakasznak a felújítása, viszont a forráscsökkentések miatt, a megvalósításra eddig nem került sor. A gyalogosok által rendszeresen használt járdáról van szó, ezért baleset megelőzési szempontból fontos a járda megfelelő állapota – hangsúlyozta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában