boon.hu video

2023.07.22. 17:56

Forgott a hinta, rotyogott a pörkölt a mályi tóparton - Fotók, videó

A 19 csapat sokszínűségét mutatta, hogy nemcsak helyiek, de távolabbi vidékről érkező főzőcsapatok, baráti társaságok is beneveztek a versengésbe.

Nagy-Hankó Krisztina

A gyerekek is megtalálták a szórakozási legetrőséget

Fotó: Vajda János

Nyolcadik alkalommal rendeztek Mályi Tavi Kavalkádot szombaton a RádioM Mályi Plázson. 

A rendezvény gerincét a főzőverseny adta, melynek nagy hagyományai vannak már a településen. Korábban volt már, hogy lecsót, vagy gulyást kellett főzni, idén a pörköltre esett a választás. A legegyszerűbbtől a legkülönlegesebb fogásig minden volt repertoáron. A bográcsokban rotyogó étkek mellett egész napos családi programokkal, helyi fellépőkkel és sztárokkal várták az érdeklődőket. Mindemellett persze a tópart adta lehetőséget kihasználva sokan strandoltak is.

Pörkölt készült. Fotó: Vajda János

Mindent bele pörkölt 

Sertéshúsból főtt a pörkölt a bográcsban a Gézengúz Óvoda csapatánál „Kagylótésztával tálaljuk fel és tesszük a zsűri asztalára – mondta Kőművesné Gere Katalin intézményvezető, csapatkapitány. Nincs benne titok, hagyományosan, magyaros fűszerezéssel, házi zsírral és helyi alapanyagok felhasználásával készült és szívünket, lelkünket is bele tettük” – tette hozzá Katalin. 

A marhahúst négy órán át kell főzni 

A Csip-Csup Csudák csapata a Mályi Önkormányzat Konyhájának dolgozóiból tevődött össze. Náluk marhapörkölt készült gombával és gyöngyhagymával, de ezt az egyébként sem könnyű étket még megbolondították azzal, hogy lángosba hajtva szolgálták fel, mellé pedig kovászos uborkát kínáltak. Még főzés közben vélekedett úgy a szakács, hogy „remélem eléggé megpuhul a marha, mert azon múlik leginkább az étel sikere. Az ízeket belőttük, a fűszerezéssel nem lesz gond.” 

Nagyon kreatívak voltak 

A zsűri három tagból állt: az elnök dr. Kovács Petra, a Miskolci Járási Hivatal vezetője, Krajnyák Viktor az Önkormányzati Konyha új szakácsa, valamint Lenkovics András szakács-cukrász mester döntötték el a végső sorrendet. 

„A legfontosabb szempont a rangsor felállításakor, hogy nagyon finom legyen az étel. Persze a tálalás is lényeges, hogy gusztusos legyen és a minőségi alapanyagok használata sem elhanyagolható tény” – tudatta a zsűri elnöke. A csapatok mindenféle húsból készült pörköltet felvonultattak, hiszen volt sertés, csirke, birka (Hajdúnánásról), őz és vaddisznó (a vadászok csapatától), illetve halpaprikás is.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában