Viadal

2023.07.23. 14:30

Lecsófőzésben vetélkednek Hernádnémetiben

Várják a csapatok jelentkezését a Lecsófőző Vigasság szervezői.

Boon.hu

Várják a jelentkezőket

Fotó: Majzik Attila

„A jó szakács művész. Játszik az ízekkel, illatokkal, ismeri a nyersanyagokat, fűszereket, az ételkészítés fortélyait. A közösen főzött ételek sokkal ízletesebbek, mint amiket egyedül készítünk el. Gyertek főzzünk együtt!” – áll a hernádnémeti önkormányzat által közzétett felhívásban. A hagyományoknak megfelelően ugyanis július 30-án (vasárnap) 9 órától a Hernádnémeti Kastély kertben megrendezik a Lecsófőző Vigasságot, amelyen idén is versenyben mérik össze a tusásukat a jelentkező csapatok. 

A főzéshez a sörasztalt, a sörpadot, a fát, vízvételi lehetőséget biztosítják a szervezők. Alapanyagról a főzéshez és a kóstoltatáshoz szükséges eszközökről (bográcsról, állványról) minden csapat saját maga gondoskodik. A polgármester gongütésre jelzi, hogy kezdetét veszi a lecsóviadal. Déli harangszóra kell megfőnie az ételnek. Minden csapat lecsóverssel kell, hogy bemutatkozzon. Az első helyezett vándorserleget visz haza. A győztes egy évig viseli a rangot. Továbbá értékes nyeremények kerülnek kiosztásra a csapatok között. 

Jelentkezni és érdeklődni lehet maximum 10 fős csoportoknak, baráti társaságoknak, kísérletező kedvű fiataloknak július 25-ig a Hernádnémeti Alapszolgáltatási Központban, a Kastélyban az IKSZT szervezőknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában