boon.hu video

2023.07.27. 14:00

Ilyen buszok álltak forgalomba a vármegyénkben - fotókkal, videóval

A jelentős nagyságrendű fejlesztésnek köszönhetően a vármegye flottájának csaknem 10 százaléka megújult, a csuklós állomány átlagéletkora 11,4 évről 3,2 évre csökkent.

Ujlaki Attila

Fotó: Bujdos Tibor

A Volánbusz Zrt. csütörtökön délelőtt ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános eseményen jelentette be, hogy a vármegyében új Credobusok állnak forgalomba. A jelentős nagyságrendű fejlesztésnek köszönhetően a vármegye flottájának csaknem 10 százaléka megújult, a csuklós állomány átlagéletkora 11,4 évről 3,2 évre csökkent. 

Dr. Bói Loránd, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a 3 milliárdos beruházás a helyiek kényelmét szolgálják a jövőben. „Fontos hangsúlyozni, hogy hazai autóbuszok állnak most fogalomba, amelyek Miskolc elővárosi vonalait, valamint Kazincbarcika, Tiszaújváros és Szerencs térséget érintik majd” – mondta. Arra is rámutatott, hogy ilyen nagy volumenű csuklósbusz flotta sehol nincs üzembe helyezve, mint a térségben.

Mérföldkő a térség életében

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy impozáns és minden környezetvédelmi kiírásnak megfelelnek az új autóbuszok és légkondicionáltak is. „A kormány igyekszik mindent megtenni a közlekedés fejlesztéséért, és kiemelt cél, hogy minél kényelmesebben tudjanak utazni az emberek a Volán jártain” – mondta. 

Riz Gábor, országgyűlési képviselő a hazai buszgyártás jelenéről beszélt. „A magyar tervezők bármikor tudnak nemzetközi technológiai munkát alkotni, a most átadott buszok is jó példák erre” – hangsúlyozta. Azt is elmondta: jól látszik, hogy átalakulóban van a teljes közlekedés, és inkább a kényelmi szempont már a legfontosabbak. 

Németh Tamás, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese mérföldkőnek nevezte az átadást a Volánbusz életében. „2018-tól a mai napig összesen 2300 új buszt adtunk át országszerte és a mai, 39 darabos flotta is ennek a része” – mutatott rá. Hozzátette: a mai helyzetben fontos a helyközi közlekedési eszközök folyamatos fejlesztése. „Arra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, hogy egy kiszámítható menetrendet tudjuk biztosítani az utasok számára” – mondta.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában